En af forfatterens værste fjender: Skriveblokaden. Det er sket før; succesfulde forfattere, der på et tidspunkt når til et punkt i deres liv, hvor de ikke føler, at de kan skrive et ord mere.

Ikke desto mindre er der måder, hvorpå du kan komme videre fra en skriveblokade.

Læg distraktioner fra dig

Et af det moderne menneskes største fjender i forhold til koncentration, er mobilen og dens konstante gøren opmærksom på sig selv. Selv hvis mobilen er sat på lydløs, og den blot ligger på skrivebordet, kan det være svært ikke at ty til den, hvis man pludselig går i stå.

Lad vær med det! Hvis du griber mobilen hver gang, du går i stå, er det klart, at du har svært ved at komme videre. Læg mobilen væk. Ryd op på skrivebordet. Sørg for, at der ikke er andet på dit skrivebord, end hvad du har brug for.

Skift lokation

Hvis du når til et punkt, hvor du føler, at du på ingen måde kan skrive mere, kan det være en god idé at komme op og ud. Find et andet sted at skrive dine tekster. Du kan for eksempel tage din bil, her kan du læse om lån til bil, og køre til en café nær dig eller måske et sommerhus, hvis du har sådan et.

Skifter du lokation, kan du sikkert mærke, at du får ny inspiration. Energien ændrer sig, og dette kan være en fantastisk måde at komme videre fra sin skriveblokade fra. Du behøver ikke nødvendigvis at rykke dig langt. Det kan lige så godt være fra stuen til køkkenet.

Slå hjernen fra og skriv!

Hvis du føler, at du overhovedet ikke kan komme videre, kan det være en god idé at give den gas på tastaturet. Sæt et stopur på et par minutter. Før stopuret ringer, må du ikke løfte fingrene fra tastaturet.

Skriv lige det der falder dig ind. Du behøver ikke at skrive noget, der passer til din tekst. Hvis du ikke ved, hvad du skal skrive, kan du blot skrive: Jeg ved ikke, hvad jeg skal skrive. Det skal nok få dig videre.

Beskæftig dine hænder

Hvis du ikke kan komme på noget klogt at skrive, kan det være en god idé at lade dine hænder arbejde. Det kan for eksempel være ved at tegne eller strikke. Gør du dette, er der gode chancer for, at din historie vender tilbage til dig på en ny måde helt af sig selv.