Saga Egmont debuterer i Sverige med lancering af ny bogserie.

Saga Egmont og Cappelen Damm, der er Norges største forlag, har indgået et samarbejde om at oversætte og udgive yderligere fem nordiske sagaer i Skandinavien. Det oplyser Saga Egmont i en pressemeddelelse.

Den nye aftale markerer et af de største oversættelsesprojekter, der er gennemført mellem de to forlag i nyere tid, og dermed fortsætter succesen med konceptet ‘Nordic Sagas’, der en samling af ‘binge-værdige’ bogserier, der foregår i Skandinavien.

Indtil videre har Saga Egmont haft succes med udgivelser på forskellige sprog som dansk, finsk, fransk og engelsk. Den 27. juni debuterer Saga Egmont i Sverige med første bind i serien Emma från Averøya, der er skrevet af Harriet Hegstad (foto).

– I partnerskabet med Cappelen Damm har vi set en gylden mulighed for at bringe Nordic Sagas’ medrivende skæbnefortællinger til læsere over hele verden. Populariteten blandt læserne har indtil videre vist, at de store internationale bogmarkeder er parate til nordiske fortællinger, udtaler Lasse Korsemann Horne, der er administrerende direktør for Saga Egmont, om mulighederne for Nordic Sagas.

Saga Egmont har til dato udgivet 40 e-bøger og 32 lydbøger fra sit Nordic Sagas-katalog, og der forventes flere udgivelser.