Lørdag aften blev den sat til salg, og hurtigt blev biografien om Ahmed Samsam den mest efterspurgte bog på Saxo.com.

Søndag gik den nye biografi om Ahmed Samsam, der blot hedder Samsam (Lindhardt og Ringhof) så godt, at den blev den mest sælgende bog hos online boghandlen Saxo samme dag. Det skriver Ritzau.

Bogen, der handler om Ahmed Samsam, der har været hovedperson i en af de største efterretningsskandaler i Danmark i nyere tid, blev sat til salg på nettet lørdag aften, hvor den siden er blevet revet væk.

– Jeg forestiller mig, at det er den medieinteresse, der har været om sagen, der selvfølgelig er med til at gøre denne her bog ekstra interessant, siger Lærke Jürs, der er presse- og kommunikationsansvarlig i Saxo.

Ahmed Samsam blev et kendt navn, da han for seks år siden blev dømt for terror i Spanien. Siden retssagen har han hævdet, at han har arbejdet som agent for de danske efterretningstjenester, Politiets Efterretningstjeneste (PET) og Forsvarets Efterretningstjeneste (FE).

Det har hverken PET eller FE ønsket at bekræfte eller afkræfte.

– Det er hverken true-crime eller krimi, som også er populære genrer på bogform, men den taler jo lidt ind i den samme nysgerrighed om skyld og retfærdighed, det gode og det onde, og hvad der er op og ned i verden, siger Lærke Jürs.

På Saxos hjemmeside ligger bogen meget højt på bestsellerlisten, der måler bogsalget de seneste 30 dage.

– Vi er spændte på at se, hvor stor interessen vil være. Der var jo rigtig stor interesse for Spionchefen (Politikens Forlag, 2022) i sin tid, og selv om det overhovedet ikke er samme historie, så taler det ind i noget af den interesse, der er omkring efterretningstjenesterne, siger Lærke Jürs.

Da bogen om den tidligere FE-chef Lars Findsen kom ud, slog den rekorder.

– Vi er ikke helt oppe i den skala, men det var også exceptionelt, siger Lærke Jürs.

Samsam er skrevet af Jens Anton Bjørnager og Ahmed Samsam selv.

Foto: Morten Krüger