Gæsteanmeldelse af Anna Hirsvang Tybring, 10 år
Siri er 14 år. Hun har en tendens til altid at sige de helt forkerte ting på det helt forkerte tidspunkt. Og så er hun lidt af en nørd. …

Gæsteanmeldelse af Anna Hirsvang Tybring, 10 år

Siri er 14 år. Hun har en tendens til altid at sige de helt forkerte ting på det helt forkerte tidspunkt. Og så er hun lidt af en nørd. Hun bliver derfor meget overrasket, da hun bliver inviteret til Valdes fest. Valde, som hun er totalt forelsket i.

Desværre har Siris forældre besluttet at overraske Siri, hendes selvglade og idiotiske storesøster, Sara, og deres irriterende lillebror, Sigurd, med en tur til Gran Canaria. De rejser samme dag som Valdes fest. Siri er meget skuffet. Nu havde hun lige troet, at hun skulle have sit første kys til festen.

Hun beslutter derfor, at hun vil gå fra nørd til populær på ferien. Hun igangsætter Mission Feriekys. Hendes kodenavn er Agent Nulnørd.
På flyet møder hun det perfekte offer, Mr. Hot. Desværre har Sara udtænkt samme plan. Så nu bliver der kamp til stregen. Mr. Hot har også en lillebror. Han er dog en umoden idiot, synes Siri. Hun giver ham øgenavnet Kæmpeidioten.

Siri og Sara skal dele værelse, og de bruger de første dage af ferien på at være sammen med Mr. Hot og Kæmpeidioten. Siri prøver at få Mr. Hot til at forelske sig i hende, men Sara og Kæmpeidioten kommer hele tiden i vejen. Siri vil dog ikke opgive sin mission, og i krig og kærlighed gælder alle kneb. Men er det en god ide kun at gå efter udseendet, og er familie ikke vigtigere end kærester?

Bogen er rigtig sjov, spændende og lidt dramatisk på samme tid. Siri kommer ud for mange pinlige ting. Det er skægt, at hvert kapitel slutter med tre ting, enhver agent skal vide. Da der ikke er nogen billeder i bogen, får man virkelig brugt sin fantasi. Hvis jeg skulle bedømme denne bog, ville jeg give den 6 ud af 6 stjerner. Jeg glæder mig til at læse flere bøger i serien.

Bogen er en del af Magnolia-serien og er primært til piger fra 10-13 år.

Sandra Schwartz, Mission feriekys, Forlaget Alvilda, 173 sider, august 2017