Der er ikke noget bedre end at få en god børneserie i hånden, der rammer plet fra første side. Sådan er det med denne serie, og min 10-årige medanmelder var virkelig begejstret.
Serien handler om de …

Der er ikke noget bedre end at få en god børneserie i hånden, der rammer plet fra første side. Sådan er det med denne serie, og min 10-årige medanmelder var virkelig begejstret.

Serien handler om de tre børn Ulf, Vera og Vik, som alle på den ene eller anden måde indgår i en verden af monstre. Ulf er født ind i en familie af varulve, Vera er vampyr, og Vik er ret klog og kan noget med strøm.

I den første bog i serien; Ulf og den fæle lugt af lig, starter en ny og meget smuk pige i vennerne Vik og Ulfs klasse. Hun hedder Vera og bliver med det samme enormt populær. Ulf synes, hun lugter forfærdeligt, og er bestemt ikke glad for, at hans bedste ven Vik er så betaget af hende. Det giver en masse ballade mellem drengene, som heldigvis bliver løst, da Ulf opdager, at Vera også er et monster som ham selv. Snart er Vik og Ulfs lille klike forøget med én.

I Vera og den dødlækre juice skal de tre nye venner have madkundskab, som er Veras hadefag – vampyrer spiser jo ikke mad! Heldigvis skal de denne gang lave juice, og så kan Vera jo drikke sin helt egen røde ”juice”. Det synes hendes lærer ser spændende ud, også selvom juicen lugter enormt meget af jern, og Vera bliver nu nødt til at lave en juice, der ligner blod, men er lavet på grøntsager. Imens synes Vik og Ulf, at de vil drille Vera, så de propper hvidløg i hendes juice, og inden længe falder Vera om – vampyrer kan jo ikke tåle hvidløg!

I seriens tredje bog; Vik og det gale forsøg, hører vi historien fra Viks synspunkt. Han elsker natur/teknologi, havde det bare ikke været for deres lærer Mary, som har fået stress og er noget så sur hele tiden. I stedet for at lave sjove forsøg skal de samle skrald ind, så da det bliver uvejr, og alle tager hjem, beslutter vennerne sig for at lave deres eget lille strømforsøg. Det kan nemlig ikke gå galt – eller kan det?

Monstervenner er en letlæst serie til børn i 7-10 års alderen med et lixtal på 11-12. Det sjove er, at hver bog bliver skrevet fra det barns synspunkt, som bogen handler om. Man får derved den enkeltes tanker om de andre to at vide, og det giver stof til eftertanke. Når det er sagt, er bøgerne virkelig nemme at gå til med de flotteste illustrationer hele bogen igennem lavet af Kim Dalsgaard. Vi er allerede store fans i vores hjem.

Sandra Schwartz: Monstervenner 1+2+3, Illustrationer af Kim Dalsgaard, Staarup&Co, 46 sider, august 2019