“Jeg trådte chokeret et skridt tilbage og forsøgte tavst at forstå, hvad der lige var sket. Paralyseret så jeg blodet, der som i skowmotion flød ud over gulvet og ned i sprækkerne mellem de slidte …

“Jeg trådte chokeret et skridt tilbage og forsøgte tavst at forstå, hvad der lige var sket. Paralyseret så jeg blodet, der som i skowmotion flød ud over gulvet og ned i sprækkerne mellem de slidte planker. Stilheden susede for mine ører, mens jeg betragtede støvkornene, der sløvt flimrede i lyset fra vinduerne.”

Bum! Så er vi ligesom i gang! Velkommen til Den tavse enke, bind 11 i Sara Blædels serie om Louise Rick.

Vi er denne gang på det smukke Tåsinge i det sydfynske øhav. Hvor Bornholm i sidste bind var rammen om død, er det denne gang en anden del af landet, der sættes under lup. Louise Rick, som er leder af politiets nye rejseenhed, kaldes til Tåsinge, da en kroejer der findes myrdet.

Louise Rick skal samarbejde med det nye rejsehold og vi skal som læsere derfor også introduceres til nye karakterer. Jeg skulle lige vende mig til de nye folk og havde det i starten som var det en helt ny serie jeg læste. Men så kom Louise Ricks veninde journalisten Camilla Lind og Ricks tidligere kæreste Eik også på banen og så var alt næsten ved det gamle. Og nå ja, så var Lisa Lindén, it-efterforsker og ny på holdet, et skønt, farverigt og larmende bekendtskab, som jeg håber vi kommer til at høre mere til.

Jeg nåede at gøre mig mange tanker undervejs! Fik udpeget flere som gerningsmænd med forskellige motiver. Det er helt som det skal være, når der er krimilæsning på programmet. Jeg har endnu engang været ganske godt underholdt i selskab med Louise Rick, Camilla Lind og det nye rejsehold og læser gerne med, hvis forfatteren disker op med et 12 bind.

Vi har læst og anmeldt en del af den populære forfatters udgivelser gennem tiden. Både hendes Louise Rick krimiserie og Serien om bedemandens datter.

Sara Blædels bøger udkommer i intet mindre end 38 lande og hendes bøger er solgt i mere end 4,5 millioner eksemplarer. Det er mange! Hun har vundet flere priser, senest Martha-prisen fra Bog & Ide, som er en læserpris.

Sara Blædel, Den tavse enke, November 2020, Politikens forlag, 392 sider.