Sarah Engell må om nogen være Danmarks ukronede dronning af YA-litteratur, og med det øjeblik du tvivler har hun igen skrevet en relevant, spændende og tankevækkende historie. Denne gang bevæger hun sig ind i Københavns …

Sarah Engell må om nogen være Danmarks ukronede dronning af YA-litteratur, og med det øjeblik du tvivler har hun igen skrevet en relevant, spændende og tankevækkende historie. Denne gang bevæger hun sig ind i Københavns hårde skatermiljø i kølvandet på en ung ambitiøs kvinde, som bliver forelsket i den forkerte fyr.

Vigga har fuldstændig droppet fyre. Hun skater og det så intensivt, at der ikke er plads til nogle former for forstyrrelser. Lige indtil den aften hvor hendes bedste veninde Bella lokker hende med på dobbeltdate, og hun møder den lidt ældre William, som fuldstændig vender op og ned på hendes forestilling om fyre. Han er nemlig ikke som de fyre, hun kender fra skolen og skatermiljøet – han er langt mere moden, lækker og super intelligent. Pludselig er er det svært at få tid til både skole, skating, vennerne OG William. Især når tiden med William er det, der trækker mest i hende.

Samtidig med at Viggas kærlighedsliv tager fart, begynder hun at modtage lede kommentarer på sine YouTube-videoer og trusler på sms. Det lader til at være en, der kender Vigga godt, men hun kan ikke forestille sig, at nogen kunne finde på at være så modbydelig over for hende. Veninden Bella har selv sine egne problemer at døje med, da en kompromitterende video af hende pludselig er delt til alle på skolen. Vigga søger derfor trøst hos William, som siger, han vil gøre alt for at passe på hende – for hun er jo hans for altid. Beskederne og truslerne bliver værre og værre, samtidig med at William bliver mere og mere overbeskyttende. Han forbyder hende nærmest at se sin bedste ven Karlos, og Vigga må erkende, at hendes fjende måske er tættere på, end hun tror.

Det helt særlige ved Sarah Engells bøger er, at de er præcis lige så spændende at læse for en voksen læser som for den målgruppe, de er skrevet til. Faktisk synes jeg, at de giver et helt fantastisk indblik i, hvad unge mennesker har af udfordringer og udsættes for, i en tid hvor alt er tilgængeligt på nettet, og hvor alle kan optage en skjult video af dig uden det store besvær. Læs den selv, og forær den til din teenager. Det er altså god litteratur, det her!

Sarah Engell: det øjeblik du tvivler, Carlsen Puls, 367 sider, juni 2020