Det er Grace og hendes mands 25 års bryllupsdag.
Hun har styr på det hele og har planlagt en skøn overraskelse for sin mand, når de skal fejre dagen. Deres datter er ved at være …

Det er Grace og hendes mands 25 års bryllupsdag.

Hun har styr på det hele og har planlagt en skøn overraskelse for sin mand, når de skal fejre dagen. Deres datter er ved at være voksen og så småt på vej hjemmefra og selvom det er vemodigt, så glæder Grace sig også til tiden med sin mand.

Men på bryllupsdagen chokerer han hende med, at han vil skilles. Han har fundet en ny og yngre model og Grace er knust. Hendes overraskelse: en sommer i Paris, er pludselig slet ikke så attraktiv. Grace håber at overtale sin aldrende bedstemor Mimi til at tage med. Hun har selv skønne minder fra Paris. Men Mimi insisterer på, at Grace må rejse alene, for en sommer i Paris kan hele et knust hjerte. Hun taler varmt om en lille boghandel, hvor hun ofte kom, da hun selv var i Paris.

I Paris møder Grace den unge pige Audrey, der har skaffet sig et job i en boghandel, men hun taler ikke fransk, har ingen penge og har hovedet fuld af bekymringer om den mor hun er rejst fra. De to kvinder finder sammen i et skønt venskab, der viser sig, at kunne klare alt fra hårkriser, sprogkriser og knuste hjerter.
Og de hjælper hinanden i den lille boghandel, der viser sig at være den samme som Mimi fortalte om. Grace og Audrey skaber i fællesskab en sommer i Paris, som de aldrig vil glemme.

Bogen er en hjertevarm fortælling om venskaber og personlig udvikling. Om at smyge sig ud af fortidens lænker, om at se sig selv, med de samme øjne, som man ser på andre.

En skøn bog der passer perfekt ned i weekendtasken eller kufferten, eller som en lille litteratur-fantasi-rejse til byernes by.

Sarah Morgan er egentlig uddannet sygeplejerske, men skriver nu kærlighedsromaner og det i en grad der gør, at hun har solgt mere end 16 millioner bøger på 30 forskellige sprog. Vi har tidligere anmeldt Vintersøstre her på bloggen.

Sarah Morgan, Sommer i Paris, Harper Collins, på dansk ved Julie Scheving, 384 sider, maj 2020