[anmeldereksemplar] Satans yngel er skrevet af Marianne Monteau. Bogen er 2. del af krimiserien med politiassistenten Lucy Kiehl som hovedperson. 1. del af serien hedder Jeg er den skyldige – og 3. del Mit navn er Viktor. Fra forlagets beskrivelse: “Politiassistent Lucy Kiehl fra Aarhus tager turen til København for at assistere sine tidligere kolleger… Read More Satans yngel af M. Monteau

[anmeldereksemplar]

Satans yngel er skrevet af Marianne Monteau. Bogen er 2. del af krimiserien med politiassistenten Lucy Kiehl som hovedperson. 1. del af serien hedder Jeg er den skyldige – og 3. del Mit navn er Viktor.

Fra forlagets beskrivelse:

“Politiassistent Lucy Kiehl fra Aarhus tager turen til København for at assistere sine tidligere kolleger med tre forsvindingssager, som hurtigt viser sig langt alvorligere end først antaget. Inden længe konstaterer man med Lucys hjælp, at de tre hospitalsansatte næppe er forsvundet af egen fri vilje, men snarere bortført og muligvis myrdet. Politiet sætter nu alle kræfter ind på en opklaring, men da der begynder at dukke afpresningsbreve op, indser Lucy og hendes kolleger, at de arbejder på lånt tid, hvis de skal have den mindste chance for at redde de bortførte. Hvis det da ikke allerede er for sent …”

Billede af: Satans yngel af M. MonteauSatans yngel af M. Monteau

Satans yngel var med på tur, og derfor skrev jeg mine noter på min mobil – men noget skrækkeligt er sket. Jeg har ved en fejl fået noterne slettet – så hvis nu jeg misser noget virkelig vigtigt i min anmeldelse, så beklager jeg på forhånd.

Bøgerne i serien indeholder for så vidt selvstændige historier/sager, men alligevel vil jeg anbefale, at man læser de (indtil videre) tre bøger i den rigtige rækkefølge, da Lucys historie og baggrund er en stor og vigtig del af handlingen.

Til en begyndelse var jeg faktisk lidt skuffet over, at Satans yngel ikke foregår i Aarhus, som den første bog. Men jeg kan godt se, at det fungerer ganske fint, at handlingen foregår i København – især så der ikke “igen” sker noget voldsomt grusom i Aarhus lige efter sagen fra Jeg er den skyldige. Jeg synes også, at det er en fin måde, at Lucy bliver inddraget i sagen i København på, det virker godt.

Præcis som Jeg er den skyldige, så er Satans yngel velskrevet – og egentlig ret letlæst. Jeg synes ikke, at jeg er sart – faktisk er jeg ret glad for brutale og voldsomme historier og beskrivelser. Alligevel var der nogle scener i Satans yngel, som jeg faktisk havde lidt svært ved at læse, så modbydelige synes jeg, at de er. Så er man til stille og ublodige bøger, så er det nok ikke lige Satans yngel man skal kaste sig over. Det er ikke fordi jeg egentlig synes, at bogen er hårrejsende uhyggelig – mere brutal.

Igen er persongalleriet rigtig godt. Vi er blevet godt introduceret til Lucy og noget af hendes privatliv. Jeg er stadig vild med Lucy, og jeg synes, at hun virker knap så naiv i denne bog, som mit indtryk var af hende til en begyndelse. Nogle vil måske synes, at Lucys privatliv fylder for meget – men jeg kan rigtig godt lide fortællingen om familierelationer, kærester m.v. I denne fortælling møder vi en del nye mennesker, men det virker overskueligt – og alle supplerer hinanden fint, og medvirker på hver deres måde til at få fortalt en spændende historie. Alt i alt synes jeg, at stort set alle personerne i fortællingen virker både realistiske og troværdige.

I fortællingen hører vi om noget, som jeg opfatter, som en form for henvisning, hvis man kan kalde det sådan, til noget en anden ret kendt forfatter skriver om. Jeg synes, at det er vildt hyggeligt med denne henvisning/reference. Men om det er tiltænkt eller det bare er mig, der læser disse afsnit sådan skal jeg lade være usagt. Jeg vil ikke røbe mere end, at Lucy søger hjælp ved en efterforskningsafdeling i kælderen…

Plottet virker gennemtænkt. Der er så mange forskellige twists – eller måske vinkler, at jeg på ingen måde havde regnet ud, hvordan det hele ville gå. Jeg tænkte selvfølgelig mit, men det jeg tænkte ændrede sig hele tiden… Engang imellem hører man om “den svære to’er” – måske den har været svær, men jeg synes, at der er sket en super fin udvikling i både skrivestil og indhold – faktisk synes jeg lige en tak bedre om denne end om den første.

Satans yngel er udover at være en spændende og grusom krimi – også en fortælling om dyremishandling, løgne, skyld, skam, svigt og ikke mindst om, hvordan man bliver eller måske ikke bliver præget af den ondskab, som man er opvokset med.

Billede af: 5 af 6 stjerner /Tine5 af 6 stjerner /Tine

Forlag: Grønningen 1
ISBN: 9788793825024
Udgave: 2. udg. 2019
Sider: 439

___

Følg Bech’s Books på Facebook og Instagram.