Savnet er 1. del af Lone Theils krimiserie, Hjemvendt. Serien foregår i Nordvestjylland og handler om den unge politiassistent, Signe Brask. Bogen blev oprindeligt udgivet som en Mofibo Original, e- og lydbog, som begge blev tilgængelige på Mofibo i august 2018 – den kom først i en trykt udgave i maj 2019. Originals er et samarbejde… Læs mere Savnet af Lone Theils

Savnet er 1. del af Lone Theils krimiserie, Hjemvendt. Serien foregår i Nordvestjylland og handler om den unge politiassistent, Signe Brask.

Bogen blev oprindeligt udgivet som en Mofibo Original, e- og lydbog, som begge blev tilgængelige på Mofibo i august 2018 – den kom først i en trykt udgave i maj 2019. Originals er et samarbejde mellem forlaget People’s og abonnementstjenesten Mofibo.

Den næste bog i serien, Undergravet, udkommer som Mofibo Original i morgen, d. 20.05.2021. Først d. 31.05.2021 udkommer den i trykt form – det glæder jeg mig til.

Fra bogens bagsidetekst:

“Som ung og nyuddannet bliver politiassistent Signe Brask sat på en sag om en pige, der er forsvundet sporløst under en juletur med familie til Hjerl Hede. Trods ihærdig eftersøgning bliver pigen ikke fundet.

Familien er hårdt ramt af tragedien, og Signe Brask bliver som den eneste i politiet ved med at følge op på sagen. Det er også hende, som bliver kontaktet, da der ti år senere dukker en pige op på politistationen i København. Pigen påstår, at hun er den forsvundne Mille. Men hvor har hun været i de ti år?

Pigen nægter at sige noget, og da Signe begynder at gå sagen efter i sømmene, opdager hun, at der er flere ting, der ikke stemmer. Og mens hun arbejder på sagen, rammer en ny tragedie familien i Holstebro.”

Billede af: Savnet af Lone TheilsSavnet af Lone Theils

Personbeskrivelserne i Savnet er rigtig gode og troværdige. Persongalleriet er spændende og varieret med Signe Brask som hovedperson. Signe Brask virker dedikeret i forhold til sit job, hun er både medfølende og sympatisk. Selvfølgelig har hun noget med i “bagagen”, men i Savnet er det ikke en del, der tager overhånd. Hun er endt i Nordvestjylland efter problemer med en kollega. Disse “problemer” hører vi lidt mere om undervejs, og mon ikke vi kommer dybere ned i det i den næste bog?

Vi bliver ikke præsenteret for overvældende mange personer, og derfor er det let at bevare overblikket. Alle de medvirkende er beskrevet passende i forhold til den rolle, de spiller. Jeg er især vild med Signes kollega Martinus. Han virker behagelig og siger/gør nogle sjove ting ind imellem. Derudover møder vi og hører lidt om Signes far, som jeg også synes godt om. Han virker til at betyde en del for Signe.

Det, der sker, må være alle forældres mareridt – men alligevel møder vi en far, der ikke virker påvirket af det, der er sket, på den måde som vi ville forvente.

Man kan tydeligt fornemme, at Lone Theils har et godt kendskab til det område, hvor bogen foregår. Miljøskildringerne er realistiske – og det er ikke svært at forestille sig de forskellige lokaliteter.

Ret tidligt fik jeg en ide om, hvordan tingene hang sammen, men det virkede både utænkeligt og alt for hårrejsende. Og selvom jeg på sin vis havde ret i min antagelse, så er bogen alligevel afsindigt spændende og med flere facetter, som jeg bestemt ikke havde set komme.

Savnet er velskrevet og ganske letlæst. Savnet er både en kompliceret og sørgelig historie, den har nogle svære og helt ubærlige emner. Plottet er virkelig fængende, det er uhyre barskt og grusomt, dog uden de vilde blodige scener. Både skrivestil og handling er uhyggelig og dyster. Der sker noget hele tiden – og der er flere cliffhangers. Den største cliffhanger kommer til slut… Så det er godt, at den næste bog i serien kommer om kort tid.

Billede af: 5 af 6 stjerner /Tine5 af 6 stjerner /Tine

Forlag: People’s
ISBN: 9788770363167
Udgave: 1. udg. 2019
Sider: 317

___

Følg Bech’s Books på Facebook og Instagram.