Pr. dags dato har Saxo overtaget ejerskabet af Chapter, der har været en del af streamingmarkedet i over to år.

Gyldendal frasælger sin streamingtjeneste Chapter til Saxo i tråd med sit nye strategiske fokus, der blev meldt ud i en selskabsmeddelelse d. 25. august – samme dag som det blev offentliggjort, at Morten Hesseldahl var fortid på forlaget.

Konstituerende administrerende direktør Hanne Salomonsen udtaler i forbindelse med salget i en pressemeddelelse:

– I en vanskelig situation glæder det os at have fundet en løsning, som styrker en publicistisk ejet streamingtjeneste på det danske marked, og vi ser frem til at fortsætte det gode samarbejde med Saxo. Salget frigør ressourcer til at styrke og udvikle vores forlagsvirksomhed yderligere til gavn for vores forfattere og kunder. Salget til Saxo er glædeligt for Chapters kunder og sikrer dem en langsigtet, stabil og konkurrencedygtig service, melder Salomonsen om salget, der ikke får konsekvenser for tjenestens brugere, der fortsat kan bruge app’en som de plejer.

Salget af Chapter medfører en væsentlig positiv økonomisk effekt for Gyldendal-gruppen fremadrettet, men ændrer ikke på de finansielle forventninger til 2022, skriver Gyldendal i en pressemeddelelse.

Hos Saxo er man samtidig glad for at cementere sin position på det danske bogstreamingmarked og ser frem til at byde Chapters kunder velkommen i en danskejet tjeneste.

– Chapter udspringer af den samme vision som Saxo, nemlig at udbrede litteraturen fra et publicistisk fundament, hvor det handler om at skabe begejstring og fællesskab om læsning. Hos Chapter er det også sket fra et dansk ståsted. Derfor er Saxo den oplagte til at tage sig godt af Chapters kunder og samarbejdspartnere og fortsat tilbyde dem et konkurrencedygtigt produkt, udtaler Natasha Brandt.

Medlemmerne af Chapter kan blive ved med at bruge deres streaming-app, som de plejer, og vil indtil videre ikke mærke noget til ejerskiftet. For Saxo Premium-medlemmerne har overtagelsen af Chapter ingen betydning

Der meldes ikke om, hvorvidt personalet fra Chapter følger med over til Saxo.

Historien om Chapter

Chapter har siden sin start i 2020 trukket en del overskrifter. Tjenesten startede som et samarbejde mellem forlagene Gyldendal, Modtryk og Gad, men i efteråret 2021 solgte de to sidstnævnte forlag deres andel fra, så Gyldendal stod med det fulde ansvar. I foråret 2022 kom Chapter ud med et underskud på knap 26. mio. for 2021 og for lidt over en måned siden kunne man rapportere om et minus på 24 mio. EBIT i det første halvår, hvilket uden tvivl har sat dybe panderynker i Klareboderne – så dybe, at man satte gang i et nyt strategisk fokus fra Gyldendals side.

Med dagens salg blev der skrevet endnu et kapitel i historien om streamingtjenesten Chapter.