En samling af otte ret forskellige noveller, der dog har det til fælles at de alle har noget destruktivt over sig. Mennesker i forskellige tider og på forskellige steder der. Der er kun to af novellerne der har fælles relation, det er “Sidste afgang” og “På vej til skoven” ellers er det selvstændige handlinger. Især […]

En samling af otte ret forskellige noveller, der dog har det til fælles at de alle har noget destruktivt over sig. Mennesker i forskellige tider og på forskellige steder der. Der er kun to af novellerne der har fælles relation, det er “Sidste afgang” og “På vej til skoven” ellers er det selvstændige handlinger. Især to noveller er jeg ret vilde med. “Graven” der handler om en forsmået journalist, der aldrig har formået at skabe sig den karrierer han havde drømt om, og “Hunden” som er en fortættet fortælling om en kørende sælger i Tyskland, der strander på en ussel gård i en lille flække i udkanten af Schwarzwald skoven. Efter at gården har fået en hund er alt gået galt for dem, og selv om de forsøger at skaffe sig af med kræet vender den tilbage hver nat.

Novellesamlingen Se, hunden er løs er Anna Møller’s (1984) debut. Anna Møller er uddannet  cand.mag. i dansk fra KUA i 2010 og med sidefag i filosofi og arbejder som freelanceskribent og anmelder ved bl.a. IN, ELLE og Kristelig Dagblad. Der er tale om sprogligt velformulerede noveller, som trods de skæbnesvangre handlinger, er behagelig læsning. Nu kan jeg godt lide noveller hvor slutningen er åben, det giver mig som læser en stører mulighed for at reflekterer over hvordan den videre handling vil forløbe. Den mulighed er fint til stede i denne lille samling. Jeg har helt klart en positiv oplevelse af samlingen, og finder at det er en debut i den bedre ende, så jeg vil holde lidt øje med hvad der fremover bliver udgivet af Anna Møller.

Bogen er et anmeldereksemplar tilsendt af EC Edition, hvilket dog ikke har påvirket min bedømmelse af bogen.

Lån bogen på biblioteket