”Sektens børn” er tredje og sidste bind i serien om sekten Via Terra, der opererer fra Tågeøen. Forfatteren har selv været del af Scientology-sekten i 25 år, og det er på den baggrund hun har skrevet triologien, der brutalt beskriver, hvordan man kan lokkes ind i en sekt og fastholdes der. Bøgerne er ikke en […]
The post Sektens børn af Mariette Lindstein first appeared on Bogrummet.

”Sektens børn” er tredje og sidste bind i serien om sekten Via Terra, der opererer fra Tågeøen. Forfatteren har selv været del af Scientology-sekten i 25 år, og det er på den baggrund hun har skrevet triologien, der brutalt beskriver, hvordan man kan lokkes ind i en sekt og fastholdes der.

Bøgerne er ikke en fortælling om Scientology, men de erfaringer, som forfatteren har fået som sektmedlem, er undergrundsmusikken til bøgerne.

Hvor jeg fandt de to første bøger særdeles facinerende og troværdige, er det ligesom om denne tredje – og sidste bog – har tabt pusten. Fortællerstemmen står ikke så markant som i de to første bøger.

Bogen følger to spor – Sofie Bauman, som i de to første bøger henholdsvis blev fanget ind i sekten og forlod den – og sektens børn, herunder børnene Vic og Thor, der er resultatet af sektlederen Franz Oswalds voldtægt af en purung pige.

Frank Oswald har oprettet en eliteskole på Tågeøen for sektens børn. Det en kostskole med kæft, trit, retning og hårdt fysisk arbejde og streng afstraffelse. De to drenge Vic og Thor er meget forskellige. Vic slægter sin far på, mens Thor mere ligner sin mor – instinktivt prøver han at bevare sin menneskelige kerne midt i den kolde, kyniske udnyttelse af børnene.

Sofia Bauman driver et værested for mennesker, der er flygtet fra sekter, men da dette sted bliver raseret af en voldsom storm, kontakter Franz Oswald hende med et ”godt tilbud”, og hun indvilliger i at mødes med ham på Tågeøen. Franz Oswalds dagsorden er en helt anden – og inden længe er Sofia og hendes familie endt i sektens spind.

På steder tipper bogen fra at fokusere på sektens psykologiske spil til at hoppe over i thriller-genren, ligesom karakteristikken af Sofias datter, Julie, på steder er lidt for meget teenager-sterotyp. Lukker den skæbne, som tildeles Franz sidst i bogen, historien helt af – eller er der baggrund for en fjerde bog efter denne triologi. Hvem ved – det kommer måske an på salgstallene?

Plottet er spændende og uforudsigeligt, alligevel må jeg nøjes med 3 stjerner, hvor de to første i serien fik 4 stjerner af mig.

 

Anmeldereksemplar

Lån bogen på biblioteket

The post Sektens børn af Mariette Lindstein first appeared on Bogrummet.