Sharon Bolton er tilbage med endnu en krimi om de mystiske hændelser i den lille engelske by Sabden, hvor bedemanden Larry Glassbrook i 1969 blev dømt for mord på tre teenagere. En sommerdag 30 år …

Sharon Bolton er tilbage med endnu en krimi om de mystiske hændelser i den lille engelske by Sabden, hvor bedemanden Larry Glassbrook i 1969 blev dømt for mord på tre teenagere. En sommerdag 30 år senere finder nogle arbejdsmænd fire børnelig tæt på Black Moss Manor – det børnehjem, som blev lukket ned i 1969 grundet børnemishandling på samme tid som betjent Florence Lovelady fangede seriemorderen Larry Glassbrook. Kort før sin død tilkalder Glassbrook Florence til fængslet og hævder, at børneligene umuligt kan være så gamle, som myndighederne hævder. Spørgsmålet er bare, hvorfor de skulle lyve om det.

Florence kastes ud i en indre kamp, for bør hun stole på Glassbrooks udsagn og undersøge sagen, eller skal hun som vicepolitikommissær i Londons politi holde sig fra den? Hun har heller ikke spor lyst til at tage tilbage til Sabden og alle de dårlige minder, der ligger begravet der. Men hun får alligevel en retsmediciner til at komme med sin vurdering, og hun giver Glassbrook ret. Så da Glassbrook dør og skal begraves i Sabden, tager Florence tilbage og begynder at grave i fortiden. Det viser sig dog hurtigt at være en farlig ide, for i Sabden har alle deres egne hemmeligheder, som de for enhver pris vil holde skjult.

Giftblanderen har et meget stort og spændende persongalleri. Der er heldigvis en oversigt i starten af bogen, som gør det nemmere at holde styr på de mange personer. Historien starter i 1999, men med Florences tilbagevenden til Sabden bliver vi hvirvlet 30 år tilbage i tiden til de hændelser, der fandt sted dengang, inden vi igen befinder os i 1999, hvor det store slag mellem det gode og det onde skal stå. Fortællingen er også fyldt med hekse, overtro og mystik, uden at det dog bliver drivkraften i handlingen eller får historien til at fremstå utroværdig.

Bogen er fyldt med stærke kvinder, der både hver for sig og sammen kæmper for at se deres dæmoner i øjnene, så de kan gøre sig fri af dem. Plottet er virkelig spændende, og der ligger helt sikkert mere begravet i Sabden, end vi får svar på i Giftblanderen. Sharon Bolton har endnu ikke skrevet flere bøger i serien, men jeg kan ikke tro, at vi har hørt det sidste til Florence Lovelady og Black Moss Manor.

Giftblanderen foregår i samme univers som Sharon Boltons bog Håndværkeren, men kan læses uafhængigt af den.

Sharon Bolton, Giftblanderen, Forlaget Jentas, 478 sider, oversat af Per Vadmand, 17. august 2020