Lad mig sige til at starte med at erotisk litteratur ikke ligefrem er den genre, der fanger mig mest. Jeg synes dog, at alle genrer skal have en chance og ikke bør bedømmes på baggrund af egne præferencer. Millie Blakes novellesamling indeholder ni erotiske noveller, som også kan købes enkeltvis som e-bøger. De er alle […]

Lad mig sige til at starte med at erotisk litteratur ikke ligefrem er den genre, der fanger mig mest. Jeg synes dog, at alle genrer skal have en chance og ikke bør bedømmes på baggrund af egne præferencer.

Millie Blakes novellesamling indeholder ni erotiske noveller, som også kan købes enkeltvis som e-bøger. De er alle sammen meget eksplicitte og pornografiske og der er intet, der overlades til fantasien. Forfatteren skriver en lille hilsen til sidst, hvor hun forklarer, at sex bør fejres og nydes og at novellerne reflekterer hendes egne fantasier og lyster.

Det syntes jeg også man kunne mærke under læsningen, fordi novellerne minder rigtig meget om hinanden, og derfor fungerer de efter min mening ikke så godt som samling. Der er godt nok forskellige baggrundshistorier, omgivelser og kvinder, men alligevel ligner de kvindelige hovedpersoner hinanden meget, det er altid den samme type mænd, de falder for (mystiske alpha-mænd) og sexscenerne foregår strengt taget altid på samme måde. Gentagelserne går endda så vidt, at der er adskillige udtryk eller hele sætninger, der bruges gentagne gange i de forskellige noveller, og det gør dem kedelige og forudsigelige. Desuden bliver det også tiltagende latterligt, når flere af kvinderne f.eks. elsker at være “et lille nips” i mandens arme og “safterne driver” konstant. Her er det simpelthen alt for tydeligt, at det netop er én enkelt persons fantasier og forestillinger om spændende sex, der beskrives.

Bortset fra det har novellerne mærkelige slutninger og romantikken bliver flettet ret tilfældigt ind på underlige måder, så det virker meget urealistisk. Efter flere timers hård sex kan manden her pludseligt finde på at erklære kvinden, at hun skal være “hans” for evigt nu, hvilket kvinden gerne vil, selvom de faktisk kun lige har mødt hinanden. Man kan måske argumentere for, at det ikke er meningen, at det skal være realistisk, men at man skal se det, som det, det er: en fantasi. Alligevel gjorde disse mangler det utroligt svært for mig at tage novellerne alvorligt.

Jeg synes helt klart, at det er litteratur, som der skal være plads til, men denne novellesamling er bare ikke min kop te.

Begrænset adgang til bogen på bibliotek.dk