Den verdenskendte forfatter Sophie Kinsella har fået hjernekræft.

Den engelske forfatter, Sophie Kinsella, har meddelt omverdenen på sin Facebook-profil, at hun har fået konstateret hjernekræft tilbage i 2022.

– Jeg har ikke delt dette før, fordi jeg ville sikre mig, at mine børn var i stand til at høre og håndtere nyheden i fred fra offentligheden og tilpasse sig vores ‘nye normal’, skriver den 54-årige forfatter.

Kinsella skriver videre, at hun stadig er i kemoterapi og modtager strålebehandling, men også at hun er stabil og generelt har det fint.

I opslaget sender forfatteren en stor tak til sin familie, sine venner og det hospital, der har behandlet hende.

– Til alle, der lider af kræft i enhver form, sender jeg kærlighed og de bedste ønsker; ligeledes til dem, der støtter dem. Det kan føles meget ensomt og skræmmende at have en hård diagnose, og støtten og omsorgen fra dem omkring dig betyder mere, end ord kan beskrive, skriver forfatteren afslutningsvis.

Sophie Kinsella, der rigtig hedder Madeleine Sophie Wickham, er særligt kendt for sin Shopaholic-serie. De to første bøger i serien blev filmatiseret i 2009. Hun har solgt mere end 45 millioner bøger på verdensplan i 60 lande og hun er oversat til 40 sprog. Hovedparten af hendes bøger er udkommet på dansk.