I denne mørke og kolde tid er det helt oplagt at dykke ned i en feel good-roman, og den genre er i den grad Simona Ahrnstedts speciale. Det er ikke for ingenting, at hun har …

I denne mørke og kolde tid er det helt oplagt at dykke ned i en feel good-roman, og den genre er i den grad Simona Ahrnstedts speciale. Det er ikke for ingenting, at hun har solgt over 800.000 bøger i hjemlandet Sverige, for hun forstår at bygge en skøn kærlighedshistorie op, hvor man håber med de forelskede og foragter dem, der lægger dem hindringer i vejen.

Storbypigen Stella mister på blot en enkelt dag alt: sin forlovede, sit job og sit hjem. Hun har ingen penge og aner ikke, hvad hun skal gøre, så hun gør det eneste, hun kan gøre. Hun flygter ud af Stockholm til det lille, faldefærdige sommerhus, hendes mor efterlod hende, da hun døde, da Stella var blot 18 år gammel. Hun tager toget langt ud på landet, men strander på togstationen i mørket, for herude hvor kragerne allerede er vendt, er der hverken busser eller taxaer. Heldigvis forbarmer landmanden Thor sig over hende trods hendes arrogante attitude og kører hende til sommerhuset. Hun er dog noget chokeret over, at stedet er ved at falde fra hinanden og hverken har indlagt strøm eller vand. Thor får ondt af hende og tilbyder hende mad, vand og hjælp til at fikse stedet lidt op.

Efterhånden som tiden går, begynder Stella at nyde livet i det lille samfund, mens hun indser, at hun nok også tog hertil i håbet om at finde ud af mere om sin far – en mand, som hendes mor aldrig fortalte noget om, inden hun døde. Ligger der mon oplysninger gemt i den lille by, som kan føre Stella på sporet? Og kan hun overhovedet koncentrere sig om det, når Thor og hans solbrune, veltrænede krop hele tiden er i farvandet? Thor har imidlertid sine egne problemer at slås med – hans kone er død, og hans teenagebørn gør ikke livet let for ham. Men måske har kærligheden alligevel en chance for at blomstre mellem det umage par? Stella står dog over for en meget stor og livsændrende beslutning, så det vil være klogest ikke at indlade sig på noget mere end en kort flirt med Thor, men hun vil alligevel gerne have lidt mere – bare lidt mere.

Jeg nød virkelig at læse denne perle af en bog. Alle karaktererne er godt opbygget og skønne på hver deres måde, og alle gemmer på en hel del under overfladen, som langsomt bliver åbenbaret for læseren, så man forstår, hvorfor de handler, som de gør. Det er en dejlig og hjertevarm fortælling om de svære ting i livet – tab, håb, svigt og kærlighed og om at finde sig selv igen.

Hvis du er til feel good, skal denne bog helt sikkert på din læseliste.

Simona Ahrnstedt, Bare lidt til, Forlaget Gutkind, 440 sider, oversat af Signe Lyng, udkom oktober 2020