Kan man være ekspert i at have angst? Ja, det er Simone Thorup Eriksen, desværre. Siden 2012 har hun været klar over, at hun hver dag har angst med i sin bagage, og nogle gange …

Kan man være ekspert i at have angst? Ja, det er Simone Thorup Eriksen, desværre. Siden 2012 har hun været klar over, at hun hver dag har angst med i sin bagage, og nogle gange bliver den nede i en lille taske, andre gange fylder den alt. For at kapere det sætter hun sig ved et bord og tegner, og hendes fine tegninger er samlet i bogen “Det er okay at føle”. En smuk, rørende og modig bog.

Simone Thorup Eriksen er blandt meget andet en eminent tegner og god til at formidle det at have angst i sin nye, fine billedbog. Hun bruger sine velvalgte streger og ord til at skildre, hvordan hovedet kan være så fyldt af følelser, at man tror, andre må kunne se/mærke/høre dem. Om hvordan angsten nogle dage går helt i ring, og hvordan hun selv har lært at kende tegnene og undgå angsten. Og at det er et vedvarende arbejde!

Hun taler på vegne af ca. 400.000 danskere, der lider af angst. Men bogen er ikke kun til dem, de har angst. Den er også for mig. Jeg selv har ikke angst, men jeg har svære dage. Med masser af følelser. Derfor er Simone Thorup Eriksens bog en fin måde at minde mig selv om, at der nok skal blive gode dage, og at det hele bliver bedre. For det er okay at føle. Det at se, at man ikke er alene og at kunne genkende sine egne tanker, er en gave.

Det er okay at føle, Simone Thorup Eriksen, Grønningen. 110 sider. Udgivet 27. februar 2020