Politisk kommentator Hans Engell skal fremover være politisk podcast vært på Ekstra Bladets medier og i øvrigt varetage hele rollen som politisk kommentator på Ekstra Bladet. Han afløser dermed Henrik Qvortrup, der har været vært på medie-podcasten Q&Co.

Det står ikke helt klart, hvorvidt Ekstra Bladet får en ny medie-podcast, eller om Engell skal tegne en mere rendyrket politisk podcast, skriver Mediawatch.

-Vi synes, at Engell er landets bedste og mest vidende kommentator, og vi kan se, at vores brugere deler den holdning. Derfor glæder vi os til et endnu tættere samarbejde med Hans, siger Chefredaktør Knud Brix, Ekstra Bladet.

Hans Engell, der blandt andet er tidligere forsvars- og justitsminister, var chefredaktør for Ekstra Bladet fra 2000 til 2007. Ud over sit job på Ekstra Bladet vil Hans Engell fortsat optræde på TV 2 News.

Henrik Qvortrup rykker i stedet til B.T., hvor han skal bidrage til at styrke dækningen af dansk politik og udvide paletten af podcast-titler. Han bliver både politisk analytiker og vært på flere podcasts.

På B.T.s politiske redaktion vil Qvortrup dele kontor og studie med politisk kommentator Joachim B. Olsen.

Nok er Engell og Qvortrup skarpe profiler, men de er langt fra alene på markedet. De er bl.a. i konkurrence med Altinget, Folketinget direkte, der dagligt dækker de vigtigste begivenheder. Med P1 Morgen – det daglige nyhedspodcast fra DR. Med Det Politiske Talkshow, der ugentligt diskuterer de seneste politiske begivenheder i Danmark og resten af verden samt med Berlingskes Cordua & Steno.