Efter over 15 år som boghandlere i den nordlige ferieby Skagen, har Vivian Kirkedal Nielsen og Frank Kiil Nielsen, sat boghandlen til salg.

Skagen Boghandel – nu Danmarks nordligste – begyndte helt tilbage i 1961 som Græsbølls Boghandel og blev fra 1992 drevet under navnet ”Bogormen” af Lotte Leer indtil Vivian Kirkedal Nielsen købte og overtog den i 2006. I alle årene er boghandlen blevet drevet fra den nuværende adresse på Sct. Laurentii Vej 76 i Skagen. 

Men nu har Vivian og Frank Nielsen, solgt deres ejendom på Sct. Laurentii Vej 76, og i samme forbindelse har Frank Kiil Nielsen, som i dag står for den daglige drift af boghandlen, valgt at stoppe som boghandler.

Frank Kiil Nielsen udtaler: ”Vivian og jeg overtog boghandlen i 2006 og det har været snart 16 gode og spændende år med boghandlen, men nu er det tid til, jeg skal prøve noget nyt i mit arbejdsliv.”

Det har været 16 år med store omvæltninger i bogbranchen. Fra faste priser på bøger til helt fri konkurrence med bl.a. supermarkeder. Men alligevel har boghandlen stadig sin berettelse i dagens Danmark.

”Der er helt klart basis for at drive en boghandel – også i Skagen, så derfor er det vores håb, at en anden har lyst og mod på at drive Skagen Boghandel videre fra andre lokaler. Vi har faktisk været i kontakt med 2 udlejere, som har lokaler, hvorfra det kunne være muligt at drive boghandlen.” – udtaler Frank Kiil Nielsen.

Med en butik midt i Skagen centrum, vil en ny ejer blive en del af et særdeles godt butiksliv med masser af aktiviteter, Danmarks nok bedste brand og et centrum, som især i juli og august vrimler med masser af glade og købestærke gæster – fra både Danmark og udlandet.

Skulle Skagen Boghandel ikke blive solgt, ophører driften senest den 23. december i år.

Skulle man have lyst til at høre mere om Skagen Boghandel og det at drive en boghandel i det hele taget, står Frank Kiil Nielsen gerne til rådighed med yderligere information.