Et ungt par har taget en romantisk ferie på øen Avnø. De har fundet et hyggeligt shelter for at nyde hinanden og den skønne udsigt til stjernehimlen med hunden Max liggende ved fødderne. Idyllen bliver brudt da Max pludselig stikker af. Efter det unge par længe har ledt efter hunden, finder de ham stående udenfor et øde hus, han er meget ihærdig og gøende, han vil ikke væk fra døren. Inde i huset ligger liget af en kvinde. Hun ligger på ryggen med håret spredt ud som en glorie omkring hovedet, og håret er pyntet med blomster. Liget har ligget [Læs mere..]
Indlægget Skamferet blev først udgivet på Bogfidusen.

(function(d, s, id) {
var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];
if (d.getElementById(id)) return;
js = d.createElement(s); js.id = id;
js.src = ‘//connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1&version=v2.6’;
fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);
}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));

Et ungt par har taget en romantisk ferie på øen Avnø. De har fundet et hyggeligt shelter for at nyde hinanden og den skønne udsigt til stjernehimlen med hunden Max liggende ved fødderne.

Idyllen bliver brudt da Max pludselig stikker af. Efter det unge par længe har ledt efter hunden, finder de ham stående udenfor et øde hus, han er meget ihærdig og gøende, han vil ikke væk fra døren. Inde i huset ligger liget af en kvinde. Hun ligger på ryggen med håret spredt ud som en glorie omkring hovedet, og håret er pyntet med blomster. Liget har ligget i huset ret længe og er i stærk forrådnelse.

Da politiets teknikere undersøger afdøde lidt nærmere, ligner det umiddelbart at hun er knivdræbt. Men at liget er arrangeret på den måde virker nærmest rituelt.

Retsmediciner Pia Holm og efterforsker Lars Andersen sættes på sagen, efterhånden som findestedet undersøges og de retsmedicinske resultater foreligger, dukker en uhyggelig historie frem, om langvarig mishandling og indespærring. De retsmedicinske teknikere finder ligeledes fingeraftryk på findestedet, som ikke burde være her. Fingeraftryk der tilhører en højtstående person indenfor egne rækker – Lars Andersen ved ikke rigtig om dette er et spor han har lyst til at bore mere i.

Efterforskningsholdet begynder nu at gå tilbage i tiden, og lede efter andre sager, hvor samme fremgangsmåde er blevet benyttet. Det viser sig til deres rædsel at de har at gøre med en seriemorder. Da endnu et offer dukker op, tyder det på at morderen er igang igen. Nu er tiden knap – en sadistisk morder skal findes.

Pia Holm har fået datteren Alissa, som nu er begyndt i børnehave. Hun er enlig mor, og det er svært at få hverdagen til at hænge sammen. Jobbet som retsmediciner har ikke faste arbejdstider, men Pia gør hvad hun kan for at nå hjem og putte datteren og være den der sender hende i børnehave næste dag. Udenfor hendes hoveddør holder der en bil, hele døgnet rundt, skiftende bemandet med det ene muskelbundt efter det andet. Hun ved godt hvem der har sat “vagtpost” udenfor hendes dør – Didi, Alissas biologiske far. Han er fængslet og har siddet inde siden datterens fødsel. Han har samkvemsret med datteren i fængslet, hvor Pia møjesommeligt må sørge for arrangementet, så selvom han er i fængsel, bl.a. for vold mod hende selv, slipper hun ikke helt for relationen.

Efterforsker Lars Andersen, der længe har haft et godt øje til Pia, har droppet tanken og har fundet sammen med psykologen Rebekka. Men han er ikke helt sikker på at det er lykken, og føler sig presset i forholdet. Hun laver om på alting i hans hjem og vil gudhjælpemig også have en ny seng. Forholdet giver spændinger i efterforskningsgruppen hvor både Pia, Lars og Rebekka skal arbejde sammen.

Dette er 5. bind i serien om Lars Andersen og Pia Holm.

Mordefterforskningen sætter Falster på den anden ende, og giver uro blandt de unge kvinder på øen. Det er forfriskende at forfatteren har valgt at trække handlingen ned til sin egen hjemegn. Dette giver en følelse af nærvær og beviser at det ikke kun er i de store byer, der bor monstre.

Plottet i historien holder 100% og er spændende. Der bliver placeret spor på stedet, der ikke bør være der og dette kaster efterforskerne ud i dilemmaet – om man skal “trække snuden til sig” når det handler om sine egne ?

Desværre drukner sagen en smule i de personlige relationer mellem Pia og Lars. Gang på gang bliver deres følelser for hinanden nævnt og vendt, og til sidst bliver det en smule for meget. Didi som er far til Pias datter, fylder også i denne bog rigtig meget. Naturligvis er han en gennemgående person, men der er afsnit der kunne have været udeladt.

Gerningsmanden er godt gennemtænkt, han er grusom og hans handlemåder overfor de kvindelige ofre får det til at løbe ned af ryggen på læseren. Der bliver holdt godt på identiteten og heldigvis er spændingen intakt lidt til slut, hvor man sidder med krummede tæer og kun tør læse med et øje..

Faktaboks: 

Titel: Skamferet
Serie: Pia Holm og Lars Andersen #5
Forfatter: Gittemie Eriksen 
Genre: Kriminalroman
Forlag: Books On Demand
Udgivet: 2018
Sider: 376
Bedømmelse:   (4 / 6)

Anmeldereksemplar fra forlaget.

Indlægget Skamferet blev først udgivet på Bogfidusen.