Jack Reacher må være en af spændingslitteraturens mest stereotype helte. Batman virker som en helt nuanceret karakter ved siden af. Flot fyr, 195 cm rå muskelmasse, en hjerne så lynhurtigt analyserende, at Sherlock Holmes virker som en sinke i sammenligning. Tidligere militærpoliti, nu en art vagabond, der blot ønsker at klare dagen og vejen uden […]
The post Skjult identitet af Lee Child first appeared on Bogrummet.

Jack Reacher må være en af spændingslitteraturens mest stereotype helte. Batman virker som en helt nuanceret karakter ved siden af.

Flot fyr, 195 cm rå muskelmasse, en hjerne så lynhurtigt analyserende, at Sherlock Holmes virker som en sinke i sammenligning. Tidligere militærpoliti, nu en art vagabond, der blot ønsker at klare dagen og vejen uden at efterlade sig spor noget steds. Bopælen er billigste motel i nærmeste by, i stedet for at vaske køber han altid nyt tøj.

Lee Child skal ikke roses for sin hovedperson. Til gengæld kan manden skrue et plot sammen, der får læseren til at race neglebidende gennem de mange sider for at finde ud af, om de fæle skurke får deres bekomst, eller om det lykkedes dem at gøre det af med en masse uskyldige bipersoner.

Således også her i thrilleren “Skjult identitet”. På vegne af en gammel flamme opstøver en privatdetektiv Reacher i Florida, hvor han udgraver swimmingpools med en skovl. Detektiven myrdes, og Reacher må nu på jagt efter en hemmelighedsfuld kvinde.

Hvad Reacher ikke aner, er, at han er i voldsom tidsnød. For svindleren og morderen Hook Hobie og hans håndgangne folk vil også have fat i kvinden, og de skyr ingen midler. For dem er både almindelige mennesker og politifolk lovligt bytte.

Hobie er en ualmindeligt led satan. Misdannet efter et helikopterstyrt i Vietnam ligner han det monster, han er; den ene hånd er erstattet af en spids, blankpoleret krog, der kan bruges til mange grumme ting.

For Hobie handler livet om penge og om sadistisk magt. For Reacher kommer det hurtigt til at handle om en næsten glemt kærlighed og om at overleve længe nok til at opleve den.

En del af handlingen foregår på otteogfirsindstyvende etage i World Trade Center i New York. Det er en anelse nostalgisk al den stund, at de to massive kontortårne jo ikke eksisterer længere.

Lee Child strammer hele tiden skruen, så man til sidst sidder presset tilbage i sædet helt åndeløs af spænding. Glem enhver tanke om virkelighedstro plots, slå hjernen fra og kast dig glad ud i et hæsblæsende kapløb med tiden.

Lån bogen på biblioteket

 

The post Skjult identitet af Lee Child first appeared on Bogrummet.