Jonva er ny i klassen og finder hurtigt ud af, at Sia ikke er populær. Men da de er naboer prøver hun alligevel at lære hende at kende, og det viser sig at Sia er en enspænder, som gerne vil opklare mysterier. Hun er lige nu i gang med at opklare hvor de mange katte […]
The post Slog nysgerrighed kattene ihjel? af Pernille Thorenfeldt first appeared on Bogrummet.

Jonva er ny i klassen og finder hurtigt ud af, at Sia ikke er populær. Men da de er naboer prøver hun alligevel at lære hende at kende, og det viser sig at Sia er en enspænder, som gerne vil opklare mysterier. Hun er lige nu i gang med at opklare hvor de mange katte og kæledyr forsvinder hen, da der i gennem et stykke tid er sat mange efterlysninger op rundt om i byen. Jonva bliver derfor en del af opklaringen, da de sammen prøver at undersøge hvad der er sket med dyrene. Men kan Jonva slet ikke få Sia til at være lidt social med de andre fra klassen, nu hvor de har sommerferie? Det i hvert fald ikke nemt. Og da Jonva mister sin egen hund, så går det først helt skævt. Sideløbende følger vi Mike som har mistet sin kat. Han savner den, og det er heller ikke nemt at være hjemme for der er nogen  ting som ikke kører helt som de burde. Så han har det ikke så godt og ender derfor også med selv at begå en dumhed. Man får dog lyst til at følge hans historie hele vejen igennem, da man ikke kan undgå at få medlidenhed med ham.

En lidt pudsig historie som ikke helt fangede fra første side, men som klart blev bedre jo længere ind i bogen jeg kom. Det er det klassiske Sherlock Holmes eventyr, men blot med kvindelige hovedpersoner og selvom det er et lidt søgt koncept, så skal det nok gøre at mange vil falde pladask for fortællingen. Må dog erkende at jeg ikke selv var helt oppe og ringe, men jeg fandt dog historien sammenhængende og fungerende.

Det er en krimilignende roman som egner sig godt til store børn der læser selv, den vil være fin i skolebrug, men kan sagtens læses af flere aldersgrupper, dog ville jeg nok undgå den til højtlæsning for de mindste, da den godt kan blive lidt uhyggelig set fra et barns synspunkt. Men en historie som er nem at leve sig ind i undervejs og er man fan af Sherlock Holmes historierne, så vil man nok også finde dette værk ganske interessant.

Anmeldereksemplar.

Lån bogen på Bibliotek.dk

 

The post Slog nysgerrighed kattene ihjel? af Pernille Thorenfeldt first appeared on Bogrummet.