Medieeksperter, der spår at FM-radio snart udfases, skal nok revidere analysen.

Kæden Power har netop offentliggjort, at man er totalt udsolgt af basale FM-radioer med solceller og håndsving. Faktisk ligger alle bærbare radioer, som ikke ellers er storsællerter, i top-5 over de mest solgte produkter, oplyser Power.

Forklaringen er lørdagens udmelding om, at danskerne skal kunne klare sig selv i tre døgn, hvis en større krise skulle opstå. Blandt anbefalingerne er, at man har en FM-radio i husstanden, der kører på batteri eller solceller.

Dén melding fik salget af radioer til at stige eksplosivt, skriver Power i en pressemeddelelse.

– Jeg har været i Power i syv år, og jeg har aldrig oplevet noget lignende. Vores salg af radioer steg lodret med lige knap 2.500 procent, og enkelte modeller er allerede udsolgt, siger Nicolai Ravn, salgschef i Power.

Mest populær er en model, der kan lades med håndsving eller solceller. Den er udsolgt i Danmark og kædens nordiske centrallager.

Der er dog andre valgmuligheder i markedet, viser en Google-søgning, som Berlingske foretog. En almindelig bærbar FM-radio med batterier kan sagtnes holde i tre dage.


Bogmarkedet Audio’ er sponsoreret af Radioplayer/mereRadio og Audiodays.

svg+xml;base64,PHN2ZyB4bWxucz0iaHR0cDovL3d3dy53My5vcmcvMjAwMC9zdmciIHdpZHRoPSI1NDEiIGhlaWdodD0iMzA1IiB2aWV3Qm94PSIwIDAgNTQxIDMwNSI+PHJlY3Qgd2lkdGg9IjEwMCUiIGhlaWdodD0iMTAwJSIgc3R5bGU9ImZpbGw6I2NmZDRkYjtmaWxsLW9wYWNpdHk6IDAuMTsiLz48L3N2Zz4=