Snøvl og Fiddifup er to sommerfuglelarver, som starter deres eventyr i en gammel træstamme. De kravler afsted for at finde ud af hvor de kommer hen. På deres eventyr møder de mange forskellige smådyr og andre planter. De møder blandt andet et band der består af græshopper, Fiddifups fætre der sidder på en stikkelsbærbusk, edderkoppe-bedstemødre, […]

Snøvl og Fiddifup er to sommerfuglelarver, som starter deres eventyr i en gammel træstamme. De kravler afsted for at finde ud af hvor de kommer hen. På deres eventyr møder de mange forskellige smådyr og andre planter. De møder blandt andet et band der består af græshopper, Fiddifups fætre der sidder på en stikkelsbærbusk, edderkoppe-bedstemødre, et sangkor af skrubtudser og en losseplads. Nogle gange bliver det lidt uhyggeligt, men sammen kan de klare det.

“Snøvl og Fiddifup” er en virkelig god og spændende fortælling om de insekter og smådyr, vi har i vores baghave. Børn vil elske den måde historien er skrevet på, for det er skrevet som et eventyr, med masser af information om vores smådyr. Den beskriver mange af de dyr, børn synes er lidt ulækre eller uhyggelige, men i den her historie går de fra at være uhyggelige til sjove og spændende. Samtidig er bogen fyldt med de smukkeste illustrationer, som tiltaler både børn og voksne.

Den anbefales til børn fra 4 år, men jeg synes man godt kan læse den for yngre børn. Den er, som skrevet tidligere, fyldt med virkelige flotte illustrationer, som vil fange rigtig mange børn, især de små børn. Der er masser af små finurlige ting i billederne, som man kan bruge lang tid på at snakke om. En dejlig bog som får børn og voksne til at se skønheden, i den del af naturen som vi ikke lige forbinder med skønhed.

Lån bogen på Bibliotek.dk