Journalist Søren Anker Madsen, pressechef ved Lindhardt og Ringhof, fylder 50 år.

Ved sommerfesten for nylig trådte Lindhardt og Ringhofs pressechef Søren Anker Madsen – der fylder 50 år den 12. september – naturligvis ind på scenen. Iført guldjakke og et stort smil holdt han takten bag Yamaha-trommerne, da forlagsbandet spillede op til dans med et arsenal af dansktop-klassikere.

Født og opvokset i Odder, hvor familien drev S.A. Madsen Isenkram, slog Søren Anker Madsen tidligt takten an i Odder Garden, inden han – entreprenant som han er – dannede orkestret The Odder Ones, der stadig er et trækplaster ved den årlige byfest.

Men selvom musikken har været en konstant del af hans liv, var det journalistikken, som Søren Anker Madsen professionelt graviterede imod. Han er uddannet 1996 fra Danmarks Journalisthøjskole og var i en årrække ansat på Berlingske Tidende med kultur- og livsstilsstoffet som sin ekspertise. Han nåede både at være fremadstormende kulturreporter, den første redaktør for Berlingskes hedengangne magasinflagskib M/S og kultursouschef, inden han i 2007 skiftede til Aller Media og titlen som chefredaktør for en række af mediehusets magasintitler.

Da Lindhardt og Ringhof i 2011 fik ny forlagschef i skikkelse af Lars Boesgaard, blev Søren Anker Madsen hentet ind til som pressechef, og han er i dag en central figur på det traditionsrige forlag. Særdeles vellidt blandt kolleger, forfattere og samarbejdspartnere og med et enormt netværk i kultur- og mediebranchen.

Det betyder, at han sammen med sine kolleger i presseafdelingen formår at lancere Lindhardt og Ringhofs bogudgivelser med maksimal gennemslagskraft, samtidig med at han har fingrene nede i alle mulige andre aspekter af forlaget daglige virke.

Og er der en forfatter, som skal interviewes til Bogforum, en tale der skal skrives, en video der skal optages til Facebook, eller en sang, der skal skrives – så klarer han da også lige dét.

Det misundelsesværdige ved Søren Anker Madsen er nemlig, at han er et sjældent multitalent, som med lethed synes at jonglere tusindvis af bolde og samtidig bevare et enormt menneskeligt overskud.

Han har gennem tiden forfattet en række bøger, herunder en biografi om Simon Spies, en anmelderrost børnebog om en dreng, som var verdens bedste fodboldspiller, samt en biografi om Thomas Helmig, der vel i Søren Anker Madsens øjne kun overgås af idolet Prince.

Han har evnen til at se verden gennem et konstant humoristisk filter, hvilket også har gjort ham til en garvet revyforfatter, der hvert år sammen med vennen Jan Svarrer leverer tekster til landets førende revyer. Den humoristiske sans har han i øvrigt også god brug af i hvervet som redaktør for Svikmøllen.

Og så er han i tilgift et vaskeægte familiemenneske, der slapper af med ølbrygning – og selvfølgelig en god bog – i Hareskov by, hvor han bor sammen med sin hustru, jurist Marie Hyllested, og deres to børn.

BogMarkedet ønsker tillykke!

Foto: Thomas A