Den kendte krimiforfatter Elsebeth ’Dicte’ Egholm har skrevet en roman, der ikke er en krimi. “Som natten kender stjernerne” er bestemt ikke nogen ringe læseoplevelse, for Egholm er en ferm forfatter, der skriver let og besværet derudaf. Men – tre fjerdedel af bogen minder beklageligvis om en ugebladsnovelle for lettere øvede eller et amerikansk kærlighedsdrama, […]
The post Som natten kender stjernerne af Elsebeth Egholm first appeared on Bogrummet.

Den kendte krimiforfatter Elsebeth ’Dicte’ Egholm har skrevet en roman, der ikke er en krimi. “Som natten kender stjernerne” er bestemt ikke nogen ringe læseoplevelse, for Egholm er en ferm forfatter, der skriver let og besværet derudaf.

Men – tre fjerdedel af bogen minder beklageligvis om en ugebladsnovelle for lettere øvede eller et amerikansk kærlighedsdrama, hvor heltene skal så grueligt meget igennem, før de får i hinanden i enden.

Helt tilfældigt støder danske Malou og amerikanske Cody sammen i franske Metz. Begge musikere, begge med ar fra deres forrige forhold, begge med aner i Frankrig på bedsteforældrenes side.

At de brænder varme på hinanden forbliver en påstand. Det sker bare; Egholm præsenterer os ikke for mellemregningerne. Det ene øjeblik er de to mutte, mistroiske mennesker luft for hinanden, det andet øjeblik kan de ikke ånde uden den andens tilstedeværelse.

Men Malou er gift. Cody har en meget syg datter. Malou har barndomstraumer. Cody har traumer fra sin tid i Fremmedlegionen. Deres kærlighed har så meget mod sig, at det næsten ikke er til at bære.

Til alt held har de et fælles projekt. Cody har indvilliget i at hjælpe Malou som tolk i Frankrig, mens hun leder efter et forsvundet Steinway-flygel og en kvinde på et gammelt pladecover, der ligner hende selv til forveksling.

Hvorfor Cody så utroligt gerne vil hjælpe Malou bliver endnu en påstand, som vi bare må sluge. Han er ellers ikke lige den hjælpsomme type.

Lykkeligvis har Egholm ikke kunnet dy sig og har indlagt en slags krimidrama, der spidser til mod slutningen. Her mærker man, at forfatteren er på hjemmebane; hun er betydeligt bedre til whodunnit-gåder og suspense end til følelser og sværmeri.

Der er dejligt meget klavermusik undervejs; Egholm er selv konservatorieuddannet. Man får i den grad lyst til et høre et par etuder af Chopin og Debussys Claire de Lune. Gerne spillet med større temperament, end Malou og hendes ophavskvinde udviser det meste af tiden.

Lån bogen på biblioteket

 

The post Som natten kender stjernerne af Elsebeth Egholm first appeared on Bogrummet.