I 2017 døde forfatteren Maria Gerhardt af en ondsindet kræftsygdom, der berøvede landet en dygtig forfatter og fint menneske. Hun blev kun 39 år og man fristes til at sige, at det altid er de bedste, der dør tidligt. Tidligere i 2019 udgav Politikens Forlag bogen ”Sommeren er ikke helt forbi”, der består af de […]

I 2017 døde forfatteren Maria Gerhardt af en ondsindet kræftsygdom, der berøvede landet en dygtig forfatter og fint menneske. Hun blev kun 39 år og man fristes til at sige, at det altid er de bedste, der dør tidligt.

Tidligere i 2019 udgav Politikens Forlag bogen ”Sommeren er ikke helt forbi”, der består af de klummer, essays og tekster, som Maria Gerhardt skrev for bl.a. Dagbladet Information, modemagasinet Cover og magasinet Københavner, som hun startede sammen med forfatteren og kammeraten Martin Kongstad. Teksterne er skrevet i perioden 2007-2016 og tegner et billede af Danmark og København i 00´erne og 2010´erne. I denne bog er alle teksterne samlet for første gang – og jeg synes det var en god og rigtig beslutning at udgive denne bog.

Det er nok ikke for meget sagt, at teksterne beskriver tidsånden og det skred, som forfatteren så i samfundet.

Teksterne handler om så forskellige temaer som parforhold, omgangsformer, familieforhold og om hvordan nogle mennesker ændrede adfærd med internettets succes. Nu blev det – for nogle – pludselig væsentligt, at få mange likes på Facebook eller at blive set og hørt af så mange mennesker som overhovedet muligt – også selvom man måske ikke havde ret meget intelligent at bidrage med. Man kan med andre ord kalde teksterne for samtids-tekster, en slags beskrivelse af de første år i et nyt årtusind.
Det er, som nævnt, rigtig godt, at denne bog er udgivet.

For det første fordi Maria Gerhardt skrev godt, – men også fordi Maria Gerhardt og hendes tekster ikke har fortjent at gå i glemmebogen. Hun var for dygtig til at blive glemt, hun har fortjent at blive læst og genlæst.

Herudover er der tale om gode tekster, der beskriver samtiden – en samtid, som Maria Gerhardt rammer bagi og beskriver på fineste vis. Teksterne er kompromisløse, præcise og interessante – men også velovervejede og velskrevne.

”Sommeren er ikke helt forbi” er en meget fin bog, som kun fortjener ros og 4 store stjerner med på vejen.

 

Lån bogen på biblioteket