Vi har fået en sommerhilsen fra forfatter Anne Cathrine Bomann, som fortæller om, hvad det er hun skal læse i løbet af sommeren.

Nu, hvor min roman Blå toner endelig er sendt til tryk efter mere end to års arbejde, føles det ekstraordinært dejligt at have fået ferie, og jeg har virkelig glædet mig til at fordybe mig i alt andet end min egen tekst. Den står på hjemmeferie i år, og når vejret er til det, pakker jeg et par bøger og et tæppe og lægger mig over på den nærliggende kirkegård nogle timer. Meget mere skal der egentlig ikke til.

Den første uge gik alt for hurtigt, blandt andet med den helt fantastiske roman Overleverne af Alex Schulman. Nu er jeg gået videre til en fagbog om natur, empati og bevidsthed kaldet En blækspruttes sjæl, og ved siden af den skifter jeg mellem at læse gode gammeldags papirromaner og at lytte til lydbøger. Det med lyden er ret smart, når man gerne bare vil ligge og smådase på sit tæppe, og jeg har netop taget hul på 1Q84 af japanske Murakami. Der er allerede blevet introduceret en nedstigning til en slags anden verden, så det skal nok blive godt.
Bleg ild af Nabokov ligger i min vindueskarm klar til at blive fortæret i små bidder, og derudover glæder jeg mig blandt andet til Adam i paradis af Rakel Haslund-Gjerrild. Og selvom en del af mig ville ønske, at sommeren bare kunne fortsætte på den måde, kan jeg næsten heller ikke vente til september. Det er nemlig der, Sally Rooneys tredje roman udkommer på dansk, og det øjeblik har jeg længtes efter, siden jeg lukkede Samtaler med venner.

Med ønsket om en rigtig god sommer fuld af store læseoplevelser,

Anne Cathrine

Anne Cathrine Boman er selv aktuel med sin nye roman “Blå toner” til september.

Læs også: Om bogen i en Corona-tid: Anne Cathrine Bomann, forfatter