Vi har fået en sommerhilsen fra Lone Haagerup i Bog & idé Nibe, som fortæller om, hvad det er hun skal læse i løbet af sommeren.

Jeg går på sommerferie og glæder mig til mange dage med læsning af nogle af alle de bøger, jeg ikke har nået endnu.

Jeg glæder mig til at læse ”Det der skiller os” af Brit Bennet. En spændende historie om tvillingesøstrene Stella og Desiree, som er uadskillelige som børn, men deres livsvalg skiller dem. En gribende fortælling om familierelationer, kærlighed og identitet og om det amerikanske samfund fra 1950’erne til 1990’erne.

Selv om de er adskilt af mange kilometer og løgne er tvillingerne og senere deres døtres skæbner uløseligt forbundet. Det der skiller os er en medfølende og begavet roman, der undersøger driften mod et bedre liv og den pris, vi er villige til at betale for at leve som en anden.  Har storsolgt i USA og jeg håber og regner med at den nok skal sælge her også.

Og så skal jeg læse Iben Albinus’ debutroman, ”Damaskus”, som er en spændingsroman med afsæt i Syrien og Damaskus, hvor hovedpersonen udstationeres og senere møder ungdomsveninden Reem. Masser af spænding og scenen er sat i en del af verden, som jeg personligt synes er både dragende og frastødende. Iben Albinus har fået fine anmeldelser på bogen og jeg glæder mig til at læse den.

Det var en del af min ”sommerstak”, der er mange flere i pipeline.

God sommer.