Vi har fået en sommerhilsen fra Jane Andersen, som er redaktør hos bogblogger.dk, som fortæller om, hvad det er hun skal læse i løbet af sommeren.

Min ferie er godt i gang og efter aktive dage med havkajak, mountainbiking, Bridgewalking over Lillebæltsbroen og løb har jeg endelig fundet roen til i familiens sommerhus.

Nu står den de næste dage på kaffe og læsning. Og stort set intet andet. Luksus!

Jeg har netop kastet mig over vinderen af The International Booker Prize 2020 – Aftenens ubehag af hollandske Marieke Lucas Rijneveld. Indtil videre har den både budt på smukke og barske scener. På sorg og traumer. På liv og død. Råt og rørende.

Øverst i læsestakken ligger Halvt i himlen af Lone Hørslev. Jeg har med stor fornøjelse læst de fleste af hendes udgivelser, der ofte kredser om parforhold og kvindeliv. Halvt i himlen er efter sigende en historisk kærlighedsroman om fatale familiehemmeligheder og længslen efter et andet liv, om erotik og højt belagt smørrebrød. Det lyder i den grad som noget for mig.

Og så pønser jeg på at genlæse Vita Andersens debut Tryghedsnarkomaner fra 1977. Mon ikke andre har fået samme ide?

God sommer til alle!