Sommeren er over os. Hver dag fortæller profiler fra boguniverset om deres sommerlæsning. I dag Hans Henrik Schwab, seniorredaktør HarperCollins DK.

Har du et sommerferieprojekt – praktisk eller feriemæssigt?

”Mit første år i HarperCollins har budt på en del rejseaktivitet til hovedkontorerne i Stockholm, London og New York. Derfor ser jeg for en gangs skyld frem til en ferie under mere hjemlige himmelstrøg, en klimavenlig ’staycation’.  

Forhåbentlig får jeg også tid til at arbejde lidt videre på et bogprojekt i eget navn, en lille bog om moderniteten i dansk litteratur.”

 

Hvilke bøger skal du læse, mens du daser i liggestolen?

”Mit datter har lovet, at jeg må låne hendes eksemplar af Sally Rooneys roman ‘Normal People’. Kombinationen af kærlighedshistorie og marxistisk klasseanalyse lyder særdeles interessant.

I sin tid var jeg redaktør på Thomas Bobergs første trilogi af ‘rejseminder’, herunder ‘Americas’. Derfor ser jeg også frem til at læse hans ny rejseroman ‘Africana’ – og på den måde alligevel komme ud at rejse i ferien …

Derudover kan jeg nok ikke lade være med – uden min kone opdager det! – at smuglæse i nogle af de manuskripter, vi skal udgive som en del af HarperCollins’ ny satsning på dansk skønlitteratur.”

 

Hvad ser du frem til i efterårets bogsæson?

Som forlægger ser jeg frem til, at vi på HarperCollins i efteråret blandt andet kan præsentere en kvartet af stærke kvinder: danske Gretelise Holm, britiske Fay Weldon og amerikanske Karin Slaughter – samt Joyce Carol Oates med ‘Mit liv som rotte’ i Henriette Rostrups danske oversættelse. Vi krydser fingre for, at Oates tildeles en nobelpris til oktober!”