Sommeren er over os. Hver dag fortæller profiler fra boguniverset om deres sommerlæsning. I dag Noa Kjærsgaard Hansen, kommunikationsansvarlig på LiteratureXchange.

Har du et sommerferieprojekt – praktisk eller feriemæssigt?

”Efter en lang og god festivalsæson skal jeg først og fremmest bare slappe af og have så få planer som muligt. Læse nogle af alle de bøger, jeg ikke har fået læst, ud og gå i naturen, fange en fisk, lave et bål, drikke noget vin.”

 

Hvilke bøger skal du læse, mens du daser i liggestolen?

”Til LiteratureXchange har vi haft besøg af norske Johan Harstad, der har skrevet murstensromanen ‘Max, Mishca og Tet-offensiven’. Jeg er halvvejs og vil rigtig gerne færdiggøre den, det er virkelig en god bog.  

Derudover skal jeg have kigget lidt på Siri Hustvedts forfatterskab og bestemt også læse Dy Plambecks nyeste.”

 

Hvad ser du frem til i efterårets bogsæson?

”Jeg må ærligt erkende, at med et travl forår og et generelt fokus på forårsudgivelser pga. festivalens placering, er det ikke meget, jeg har fået kigget på efterårets udgivelser – endnu.

Men jeg ved, at Korridor udgiver et par fine sager i deres novella-serie med bl.a. Xan Xue og Yoko Tawada. Og så kommer der ny oversættelse af Obioma på Forlaget KLIM. Det glæder jeg mig til.”

 

Noa Kjærsgaard Hansen fortæller om LiteratureXchange i dette interview.