Sommeren er over os. Hver dag fortæller profiler fra boguniverset om deres sommerlæsning. I dag forlagschef Pernille Follmann Ballebye fra Kristeligt Dagblads Forlag.

Har du et sommerferieprojekt – praktisk eller feriemæssigt? 

”Jeg skal passe min have – både bogstaveligt og billedligt. Sommerferien er stilhed før storm, så jeg sætter pris på de nære sysler som at lave god mad, have gæster, cykle ture og komme rundt i landet; kort sagt nyde et afbræk fra alle rutinerne. Jeg rejser som regel på andre tidspunkter af året.” 

Hvilke bøger skal du læse, mens du daser i liggestolen?

”Ideelt set vil jeg gerne nå at læse en klassiker, en nyere dansk skønlitterær udgivelse og en ditto oversat. I mange år er jeg flyttet ind i en af Pontoppidans romaner om sommeren, men i år må han afgive pladsen til Agnes Henningsen, hvis erindringer jeg længe har villet læse.

Lotte Kirkebys anmelderroste og menneskekloge ‘De nærmeste’ bliver sommerens danske roman. ‘Omrids’ af Rachel Cusk kunne være et godt bud på den oversatte.” 

Hvad ser du frem til i efterårets bogsæson?

”Hvis de sidste manuskripter bliver afleveret til tiden, ser det godt ud! Vi har købt Bonos erindringer og skal gerne kunne sætte den rette kampagne op – timing er som bekendt en faktor.

Forårets valgkampe fik naturligt meget opmærksomhed, så nu gælder det igen bøgerne, forfatterne, publikum og alle gode samarbejdspartnere. Det bedste er, når alt går op i en højere enhed under BogForum.” 

Foto: Leif Tuxen.