Vi er tilbage i Victoriatidens England, og vi møder farverige kvinder og elegantklædte herrer. Betagende smil, flirterier og foruroligende længsler er, hvad vi bliver budt på af Meredith Duran, som har skrevet Sommerskandalen, der er 1. bind i Letsindighedens love. Lord Michael de Grey er en mand med sine prioriteter i orden og lever af […]

Vi er tilbage i Victoriatidens England, og vi møder farverige kvinder og elegantklædte herrer. Betagende smil, flirterier og foruroligende længsler er, hvad vi bliver budt på af Meredith Duran, som har skrevet Sommerskandalen, der er 1. bind i Letsindighedens love.

Lord Michael de Grey er en mand med sine prioriteter i orden og lever af at hjælpe de mindrebemidlede med læge-behandlinger. Men hans storebror – der er milepæl for den økonomiske støtte – stiller ham et ultimatum, som Michael ikke kan tage stilling til, og han vælger derfor at forlade storebroren, som stopper støtten. Michael forlader den nordlige del og bosætter sig et fjernt sted og udgiver sig selv for at være en læge af lavere rangstige.

Her møder Michael den fornøjelige Lady Elizabeth Chudderley, der ikke mindst er betagende og skøn, men hun er også selv klar over, hvilken virkning hun har på det modsatte køn. De to hovedpersoner er absolutte modsætninger, men noget i ham ønsker at fastholde hendes blikke lige lidt længere, og hun nærer en længsel efter denne mystiske læge, der gang på gang afslår hendes middagsinvitationer.

Kan det gå? Vil hans storebror accepterer denne livlige kvinde, der desuden også er enke?

Jeg så titlen og omslaget af denne bog, og jeg kom med det samme til at tænke på, Lisa Kleypas’ bøger. Hun har bl.a. skrevet serien Wallflowers, der er de første historiske-romantik bøger, jeg stiftede bekendtskab med og er mit hjerte kær. Jeg må dog sige med ærgrelse i stemmen, at jeg blev temmelig skuffet over denne roman.

Den starter meget godt ud, og jeg bliver fanget og følger med i handlingen, men lige inden man når halvdelen, så bliver handlingstempoet for langsomt. Der er for meget tøveri mellem hovedpersonerne, og jeg mistede fokus, og handlingen blev langsommelig. Det bliver lidt bedre længere ind i bogen, men det når alligevel ikke helt op til mine forventninger – efter at have læst bøgerne af historisk-romance-dronningen Lisa Kleypas.

Jeg har givet bogen 3 ud af 5 stjerner, men det alene fordi, jeg synes, karaktererne bag fortællingen er interessant beskrevet hver især. Men måden fortællingen er skrevet på, fanger mig ikke på samme måde, som andre bøger har gjord. Jeg ved, at bind 2 er på vej “Ført bag lyset”, men om den skal læses må jeg lige tænke over. Det bliver hvertfald ikke en første prioritet, må jeg indrømme.

Alt i alt en fin bog om konsekvenser ved valg og et udspillende kærlighedsdrama. Det er en fin chick-lit og følger et lignende koncept som andre romaner i genren historisk-romance.

Lån bogen på biblioteket