Kvadrantiderne er 4. bind i den nervepirrende serie Spektrum, som handler om unge og tidsrejser. Serien er skrevet af Nanna Foss. Se seriens rækkefølge sidst i indlægget. Forlagets beskrivelse: “Noah er ekspert i at holde sig vågen. Helst for evigt. For med søvnen kommer monstrene – og alt det andet som Noah kæmper for at… Læs mere Spektrum: Kvadrantiderne af Nanna Foss

Kvadrantiderne er 4. bind i den nervepirrende serie Spektrum, som handler om unge og tidsrejser. Serien er skrevet af Nanna Foss. Se seriens rækkefølge sidst i indlægget.

Forlagets beskrivelse:

“Noah er ekspert i at holde sig vågen. Helst for evigt. For med søvnen kommer monstrene – og alt det andet som Noah kæmper for at undgå. Sprækkerne i hans panser bliver langsomt større, og det kan have alvorlige konsekvenser.

Kvadrantiderne er fjerde bind i serien SPEKTRUM, der kombinerer rå realisme og komplekse karakterskildringer med et nervepirrende plot på tværs af tid. SPEKTRUM-serien er paranormal science fiction møder YA-thriller.”
Billede af: Spektrum: Kvadrantiderne af Nanna Foss

Spektrum 4…. endelig. Jeg har glædet mig utrolig meget til at læse bog nr. 4 i Spektrum-serien og nu har jeg endelig fået muligheden for det. Som altid har jeg haft tårnhøje forventninger til historien og disse blev bestemt også indfriet. Derudover har jeg været utrolig spændt på at lære Noah, som er den nye hovedperson i Kvadrantiderne, at kende. Hvis man har læst de tidligere bøger ved man, at Noah er en ret arrogant karakter, men det viser sig i Kvadrantiderne, at der er en grund til dette. Han er præget af ting fra hans fortid og han kan for eksempel ikke skildre mellem drøm og virkelighed. Dette kan man tydeligt mærke i historien og som læser ved man heller ikke selv, om det man læser, er noget som han drømmer eller om det rent faktisk er virkeligheden. Det lyder måske meget forvirrende og det var det også en lille smule, men kun på den gode måde, da det har en rigtig god effekt. Det giver læseren en rigtig god ide om, hvad Noah gennemgår, og det gør, at jeg føler mig tættere på ham. Generelt har Nanna Foss gjort et rigtig godt stykke arbejde med Noah som karakter (såvel de andre karakterer i historien) og karakterskabelsen sidder helt i top.

Hvis man har læst mine tidligere anmeldelser eller læst de forrige Spektrum-bøger så ved man allerede, hvad man kan forvente af Kvadrantiderne. Som altid er der masser af spænding og masser af action og handlingen kører hele tiden på et højt niveau. Udover at være en super god sci-fi YA serie så behandler Spektrum også nogle mere ”normale” temaer. I Ursiderne hvor hovedpersonen er Nasrin, handlede det meget om sorg og i Kvadrantiderne handler det om seksualitet. Det kan jeg rigtig godt lide, da det giver bogen noget ekstra og samtidig virker mere troværdig. Generelt er sproget i Spektrum og i Kvadrantiderne meget hverdagsagtigt – især med Noah som hovedperson og det synes jeg appellerer godt til bogens/seriens målgruppe og realisme.

Der er ikke noget dårligt jeg kan sige om Kvadrantiderne – eller resten af Spektrum-serien for den sags skyld, og jeg har nydt hvert et øjeblik af min læseoplevelse med den. Jeg er en lille smule skuffet over bogens cover fra Gyldendal, men det har jo selvfølgelig intet med historien at gøre.

Jeg kan anbefale, at man genlæser de 3 første Spektrum-bøger inden man giver sig i kast med den fjerde, for jeg havde selv en lille smule svært ved at huske alle detaljerne fra de tidligere bøger – og som alle Spektrum-fans ved, så er de små detaljer ret vigtige. Personligt kunne min egen læseoplevelse i hvert fald have været meget bedre, hvis jeg havde valgt at gøre det.

Kvadrantiderne er en lige så god bog, som resten af Spektrum-bøgerne og den levede mere end op til mine forventninger. Som altid kan jeg ikke vente med at finde ud af, hvad der skal ske i den næste bog og jeg kan klart anbefale denne bog og resten af serien.

Billede af: 5 af 6 stjerner /Klara5 af 6 stjerner /Klara

1. Spektrum: Leoniderne

1. Spektrum: Geminiderne

3. Spektrum: Ursiderne

4. Spektrum: Kvadrantiderne

Forlag: Gyldendal
ISBN: 9788702308174
Udgave: 1. udg. 2020
Sider: 526

___

Følg Bech’s Books på Facebook og Instagram.