Kunstfonden der støtter udviklingen af nyskabende idéer og kunstoplevelser af høj kvalitet åbner for tilskud til udgivelser, arrangementer og formidling.

Flere puljer som for eksempel puljer til udgivelse, oversættelse, arrangementer, rejser og honorarer til både forfattere af voksen- og børnelitteratur i forbindelse med forfatterbesøg, er netop åbnet for ansøgning. Også puljen til arbejdslegater for litteratur er åbnet for ansøgninger. Puljen kan søges af skabende kunstnere inden for litteraturområdet. Arbejdslegaterne uddeles af Legatudvalget for Litteratur.

Forskellige ansøgningsfrister
To af puljerne har frist den 17. januar 2023 kl. 14. Det gælder puljerne Levende litteraturmøder for børn og unge og Forfattermøder for voksne, hvor man kan søge støtte til honorarer til forfattere.

Puljen til Arbejdslegater for litteratur har ansøgningsfrist den 1. februar 2023 kl. 14.

De øvrige puljer til litteraturprojekter har frist den 7. februar 2023 kl. 14. Der er seks puljer med titlerne Udgivelsesstøtte, Rejsetilskud, Prøveoversættelser fra dansk, Større litterære arrangementer og formidling og Nordiske oversættelser.

Fire af puljerne kan også søges af udenlandske ansøgere: Literary events and projects, Sample translation from Danish, Literary production and translation og Nordic translations.

Det er Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Litteratur, der vurderer ansøgningerne og træffer den endelige beslutning om, hvem der skal modtage tilskud.