Statens Kunstfond har uddelt over 31 millioner korner til forfattere, oversættere og illustratorer, og sat navn på de seks kunstneriske stemmer, der modtager et treårigt arbejdslegat

Efter knap fire år på posten er det sidste uddelingsrunde for det siddende Legatudvalg for Litteratur. Udvalget har været igennem tusindvis ansøgningssider og tekstprøver, som har givet dem et helt særligt indblik i, hvad der rører sig i dansk litteratur netop nu.

– Dansk litteratur er ikke én stemme, men et helt landskab af stemmer, der fra hvert sit sted i Danmark skriver til os, der læser. Dansk litteratur er fra bog til bog ligeså forskellig i sit udtryk som det landskab, vi oplever fra Østerskær til Blåvand. At tale det ned til én tendens, én bevægelse, er en mangelfuld og sørgelig tilgang. Vi i legatudvalget håber, at I vil tage alle de kommende udgivelser til jer. De er alle sammen jeres tid værd, siger udvalgsleder for Legatudvalg for Litteratur, Dennis Gade Kofod, på Statens Kunstfonds hjemmeside.

Fem forfattere og en illustrator modtager treårige arbejdslegater på hver 855.000 kroner:
– Kristian Eskild Jensen
– Pernille Abd-El Dayem
– Nanna Storr-Hansen
– Rasmus Daugbjerg
– Lotte Kirkeby
– Alexandra Moltke Johansen

Fakta om dette års uddeling:
Kunstfondens Projektstøtteudvalg for Litteratur har modtaget 841 ansøgninger til de generelle arbejdslegater.

Blandt dem har 268 fået et legat, heraf har seks modtaget et treårigt arbejdslegat, og der er i alt blevet uddelt 31.230.000 kroner.

Udvalget har derudover modtaget 124 ansøgninger til arbejdslegater til debutanter. Hvem der modtager debutantlegater offentliggøres i løbet af maj.