For anden gang udgiver Statens Kunstfond et katalog med flere end 60 arrangementer med forfattere og illustratorer, der vil inspirere skoler og institutioner til at gøre litteraturen levende for børn og unge.

Ønsker man som skole eller institution, at få besøg af en forfatter eller illustrator. så har Statens Kunstfond netop sendt kataloget Levende litteraturmøder for børn og unge på gaden, der kan tilgås online.

Tanken med kataloget er, at man som skole eller institution kan få inspiration til arrangementer blandt de mere end 60 tilbud i kataloget, inden der søges støtte til et arrangement gennem puljen. Forfatterne er valgt af Projektstøtteudvalget for Litteratur på baggrund af en ansøgningsrunde, skriver Statens Kunstfond på sin hjemmeside.

– At give børn og unge unikke oplevelser med litteratur er en mærkesag for os i Kunstfondens Projektstøtteudvalg for Litteratur. Vi kan se, at lærere og pædagoger over hele landet er super gode til at bruge forfatterbesøg som et højdepunkt i længere forløb om læsning og skrivning. Med forfatterkataloget vil vi gerne inspirere endnu flere lærere og pædagoger til at arrangere nye forfattermøder. Jeg håber, mange vil bruge muligheden for at søge honorarstøtte i puljen ’Levende litteraturmøder for børn og unge’. Vi har forsøgt at gøre ansøgningsprocessen meget enkel og ligetil, så børn i hele landet kan møde litteraturen og menneskene bag, udtaler Carsten Fenger-Grøndahl, der er udvalgsleder for projektstøtteudvalget for litteratur.

Se hele kataloget her: kunst.dk/oplev