I begyndelsen af 2018 startede den norske milliardær Petter Stordalen Strawberry Publishing. Nu har han solgt sine resterende aktier til Bonnier Books.

På rekordtid er Strawberry Publishing blevet Norges fjerde største forlagshus, der med forlagene Bastion Forlag, Pioner Forlag, Goliat Forlag og Pitch Forlag, i 2020 havde en omsætning på 150 mio. norske kroner.
Tidligere har Bonnier Books købt aktiemajoriteten af Strawberry Publishing og med købet af Stordalens aktier, er man oppe på i alt 83%.

Petter Stordalen fortæller til Bok365:

– Det har været en ære og et eventyr at bygge Strawberry Publishing, og med Bonnier som køber er det på alle mulige måder en lykkelig slutning.

Strawberry har de seneste år skabt en del røre i vandene i den norske bogbranche og bølgerne er fra tid til anden gået højt. Dog konkludere den tidligere ejer, at man har været med til at flytte branchen et bedre sted hen.

– Jeg forsøgte i morges at samle lidt op på de sidste år og kan konkludere, at Strawberry Publishing ikke kun har været en succeshistorie for mig, men også for konkurrencen i den norske bogbranche og de norske forfattere, der både har fået bedre vilkår og er mere anerkendt som værdiskabere i bogbranchen. At Bonnier, Nordeuropas største og mest respekterede bogkoncern, har valgt Strawberry Publishing som forlag i Norge, kan både forfattere, medarbejdere og undertegnede være stolte af.

Selvom beslutningen har ligget i kortene siden Bonnier købte sig ind, er det ikke uden en vis vemod, at jeg forlader Strawberry Publishing, der er i hastig vækst og dominerer bestsellerlisterne. I denne uge har Vetle Lid Larssen og Jørn Lier Horst Norges bedst sælgende romaner og Strawberry har 18 ud af 60 mulige bestsellerplaceringer. Det er med andre ord kun slutningen på begyndelsen for et forlag, der vil fortsætte med at skrive historie, slutter Petter Stordalen, stifter af Strawberry Publishing.

Foto: Julie Pike