Det meste af Sofia Bianchis ungdom er gået med at passe og pleje Sofias syge far. Faren og Sofia har været alene siden moren døde, da Sofia var barn. Nu er far Aldo også død …

Det meste af Sofia Bianchis ungdom er gået med at passe og pleje Sofias syge far. Faren og Sofia har været alene siden moren døde, da Sofia var barn. Nu er far Aldo også død og Sofia føler sig alene og fyldt op af sorg. Inden faren døde lovede Sofia ham, at hun ville rejse, drikke god vin, have det sjovt og lede efter lykken.

Så da hun rejser ud i verden er det med kursen mod farens fødeby i Italien, der gemmer på en masse familiehemmeligheder.

Sofia får et sommerjob på et hotel sammen med den helt unge Amy, der er stukket af hjemmefra og som nu hægter sig på Sofia og de bliver gode veninder. En dag ankommer den flotte Levi, til hotellet. Han er kørt fra England på sin motorcykel og vil male de smukke landskaber i Umbrien. Han vækker Sofias interesse, men Levi har en helt anden grund til at dukke op, lige der hvor Sofia og ikke mindst Amy arbejder.

Undervejs sker der nogle forviklinger og brikkerne falder på plads og måske lykkes det også Sofia at finde sin vej i livet efter forældrenes død.

En sommer i Italien er en rigtig fin bog, med god underholdningsværdi tilsat italiensk mad, drikke og en skøn gammel by. En sød og skøn fortælling, der rummer lige det en ægte feriebog har at byde på.

En sommer i Italien er skrevet af Sue Moorcroft, der er født i Tyskland, men som nu bor i England. Hun har skrevet flere bestsellerromaner og vundet priser og rammer godt ind i genren med moderne kvinders liv, deres søgen efter den rette vej, kærligheden og ikke mindst meningen med det hele.

Sue Moorcroft, En sommer i Italien, forlaget Zara, 408 sider, 2019, på dansk ved Annelise Skov