Ligesom i første bind har denne bog en stærk følelse af folkeviser, folkeeventyr og middelalder, eller snarere vikingetiden. Og samtidig er den helt bestemt sin egen.
Sigurd, Myrrhat og de andre nærmer sig skoven i …

Ligesom i første bind har denne bog en stærk følelse af folkeviser, folkeeventyr og middelalder, eller snarere vikingetiden. Og samtidig er den helt bestemt sin egen.

Sigurd, Myrrhat og de andre nærmer sig skoven i deres mission om at finde ud af, hvad der skete med Sigurds søster, Svanhild, og redde hende. Der går dog ikke længe, før Sigurd mistænker, at nogen er ude på at dræbe ham.

I mellemtiden følger vi også Humle, som sammen med Sværdlilje og Sandfaks opsøger skyggernes rige for at tale med deres konge om de unaturlige ting, der sker i hele skoven og i Bavnelandet, og måske indgå en våbenhvile og en alliance.

I Bavnelandet er der optræk til krig med jærverne, Sigurds slægt, på den ene side og Norborg og Kutlingborg på den anden. I skoven udvikler krigen mellem skygger og klokkemagere sig også. Skoven ændrer sig, og noget farligefuldt truer forude.

Synne Kristine Eriksen bygger en god stemning op i dette bind. Gennem hele bogen er der en intens stemning med et hurtigt tempo. Vi når som læsere aldrig at kede os. Der er flere gode twists undervejs, og det er bestemt ikke alle sammen, man lige forudser. Og bogen slutter da også af med en kæmpe cliffhanger.

Det er børnevenlig fantasy – for det meste. Samtidig er det også helt velegnet for voksne læsere. Det hører bestemt til i toppen af danske fantasy. Plottet og world buildingen er velkonstrueret og velfortalt i en let stil, der både indfanger og hurtigt fører læseren gennem fortællingen.

Elaras trøst henvender sig altså til både yngre og modne læsere, hvor den dog til tider kan virke en anelse uhyggelig for førstnævnte. Denne serie har hurtigt bevæget sig op på min liste over danske fantasyserier, og den hører til på alle små hjemmebiblioteker, der huser fantasy.

Læs også anmeldelsen af Det tre tyste – Beskytteren.

Synne Kristine Eriksen: De tre tyste – Elaras trøst. Turbine, november 2017. 328 sider.