Hvad skal vi med flere nye forlag? Vi spørger Kathrine Frich fra forlaget Superlux, der svarer igen.

Hvad har været den største udfordring i opstartsfasen med et nyt forlag – altså: med at finde sig i en plads i forlagslandskabet?

”Det har faktisk ikke været så svært at finde vores plads. Vi slår os på ikke at tage os selv så højtideligt, det ser man tydeligt på vores hjemmeside, men også i vores kommunikation med omverden på sociale medier.

Det er netop dér, der er plads til os.”

 

Hvordan arbejder I med at promovere jeres udgivelser?

”Vi arbejder både med de helt klassiske promoveringer, men forsøger altid at finde en skæv vinkel. Lige nu er vi ramt af coronavirus, da vi udgiver Claus Lohmans roman ‘Ukendt Land’ den 28. marts.

Claus skulle have været på scenen til Krimimessen, der er aflyst. I stedet arbejder vi med den vinkel, at Claus’ bog handler om pandemier, og at Claus er en dygtig researcher, så man kan faktisk lære noget om Danmarks situation lige nu ved at læse hans bog.

Vi arbejder også med promoveringen af Claus’ bog i Thy, fordi vi mener, det kan anses for at være Danmarks ukendte land.”

 

Der findes utallige forlag i Danmark, og en mørk regnvejrsdag ligger det lige for at spørge, hvad vi skal med et mere?

”I mit hoved kan man aldrig få for mange forlag – eller bøger.

Der bliver skrevet virkelig meget god litteratur i Danmark, og mange af de store forlag er på det seneste blevet kritiseret for ikke rigtigt at udgive debutanter. 

Derfor mener jeg, at der er brug for forlag, der tør tænke anderledes og tage chancer.”  

Hvad kan Superlux byde ind med, som vi mangler på det danske bogmarked?

”Superlux byder ind med et forlag, som gerne vil de skæve idéer. Og som tør at gå først.

Et eksempel på det er, at her i coronakrisen er vi gået sammen med Tellerup og har givet e-bøger gratis til danskerne. Det var vi de første forlag til at gøre, og siden har andre fuldt trop.”

 

Hvad vil I gerne opnå med forlaget Superlux inden for – lad os sige – det næste år?

”Vores mål er at få et forlag, der kan hænge økonomisk sammen inden for det næste år. Vi kunne fejre vores etårsfødselsdag omkring 1. marts.

Bogbranchen er hård, så vi har endnu ikke et overskud, men målet for det næste år er at lave et økonomisk overskud, så vi kan fortsætte med at udgive god litteratur!”

 

Foto: Til venstre står Josephine Valentin, medejer af Superlux. Til højre Kathrine Frich.