Som andre bøger i denne serie er der udenover en krimihistorie mange andre ting som gør historie endnu bedre: familien Deerbon livs saga, Cat og hendes børn og hendes nye mand, Kieron,  som er Simon’s chef. Cat og Simon’s far Richard er tidligere læge og skørtejæger. Cat er læge men har forladt det offtenlige og […]

Som andre bøger i denne serie er der udenover en krimihistorie mange andre ting som gør historie endnu bedre: familien Deerbon livs saga, Cat og hendes børn og hendes nye mand, Kieron,  som er Simon’s chef. Cat og Simon’s far Richard er tidligere læge og skørtejæger. Cat er læge men har forladt det offtenlige og arbejder privat uden fast klinik men undersøger folk hjemme. I alle bøgerne er dybtgående beskrivelser af  sundhedsvæsnet hvordan det er organiseret og hvordan det skulle være; specielt hvordan de yngre læger ikke er emotionelt involveret I deres patienter, de skal se så mange som muligt, hvilket gør det lettere at bestille en CT scanning end at samtale med dem, som Cat gør. Cat er  blever kaldt ud til Colin og Carrie, et ulige par, hun er gravid, men distanceret og Colin endnu mindre. Depression? Skal hun anmelde det? Til hvem? Carrie er overbevist om at fosteret er syg.

Det kriminelle er røverier af værdifulde kunstgenstande, i det andet røveri blev Cindy dræbt da hun og hendes mand kom fortidligt hjem og overraskede dem;  det er profesionelle kriminelle. I bogen bliver der hentydet til hvordan det er gjort, men de finder ikke Mr. Big som er hjernen bag. Der er endnu et dødsfald som ikke bliver forhindret, Shenda. Men det kriminelle er delegeret til en tredje plads efter familiesagaen.

Simon lider af post-traumatisck syndrom efter at have mistet sin arm for 2 bøger siden. Han vil ikke i psykologisk behandling; men fortsætter ledelsen af politiet. Er Simon’s beslutning rigtig om at holde det første røveri hemmeligt? Cat fortæller sin mand i al fortrolighed om Simon’s problemer, men han svigter hendes tillid da han bruger det imod Simon på arbedjet.

Jeg nyder familiesagaen og det engelske sprog. Men plottet er for meget af det samme.