I det femte bind fortsætter kampen med menneskefrøerne. Roger og kaptajn Daimio er i felten og udslette frøer i læssevis. Hele indledningen er én stor actionsekvens hvor soldater udsletter frøer i et kloaksystem. Det bliver lidt trivielt, og da der klippes til en sekvens hvor Liz Sherman overfor Johan Krauss lufter sin bekymring for at […]
The post The black flame af Mike Mignola, John Arcudi og Guy Davis first appeared on Bogrummet.

I det femte bind fortsætter kampen med menneskefrøerne. Roger og kaptajn Daimio er i felten og udslette frøer i læssevis. Hele indledningen er én stor actionsekvens hvor soldater udsletter frøer i et kloaksystem. Det bliver lidt trivielt, og da der klippes til en sekvens hvor Liz Sherman overfor Johan Krauss lufter sin bekymring for at Roger er begyndt at lægge sin identitet efter forbilledet Daimio, er det for meget sæbeopera. Samtidig lover det ikke godt for samarbejdet fremover, og da bagsideteksten luftigt henviser til en kommende katastrofe, aner man hvad der kommer.

Men heldigvis finder Mignola og Arcudi den rette hylde og introducerer lederen af virksomheden Zinco, Landis Pope, der har nazirelikvier på sit kontor, og som har sat udviklingsafdelingen til at lave forsøg med hjemmedyrkede menneskefrøer. De trænes til at kunne forstå engelsk, så Pope kan dirigere en hær af frøer, og gøre hvad superskurke med drømme om verdensherredømme nu engang gør. Og snart dukker fyren her op

og beviser at når det lykkes for Guy Davis, kan tegne helt enestående.Fyren er selvfølgelig ‘the black flame’ og helt klart Mignolas udgave af DC’s Red Skeleton. Mignolas er selvfølgelig federe.

Hvad der følger er nu hidkaldelsen af verdensslugeren Katha-Hem, og den værste gang ødelæggelse der er set siden amerikanernes brug af atombomber i Japan. B.P.R.D. har hænderne fulde.

Ja, der bliver fyldt en historie på en rabalderfyldt samt kalorietom indledning, og vi begaves med seriens fedeste skurkedesign.

 

Lån tegneserien på biblioteket

The post The black flame af Mike Mignola, John Arcudi og Guy Davis first appeared on Bogrummet.