Med bind fire overgår B.R.P.D. sit udgangspunkt, serien Hellboy. Det er skidt når et spin-off leverer varen bedre end den serie den er en aflægger af, men Hellboy har været en sløj og uoriginal omgang i over 15 år. Det kan man ikke sige om B.R.P.D. der i dette fjerde bind rigtigt fanger læseren ind, […]
The post The dead af Mike Mignola, John Arcudi og Guy Davis first appeared on Bogrummet.

Med bind fire overgår B.R.P.D. sit udgangspunkt, serien Hellboy. Det er skidt når et spin-off leverer varen bedre end den serie den er en aflægger af, men Hellboy har været en sløj og uoriginal omgang i over 15 år. Det kan man ikke sige om B.R.P.D. der i dette fjerde bind rigtigt fanger læseren ind, og både kører på pumperne med et spændende plot, god karakterudvikling og et skvæt tiltrængt humor. Måske det alt sammen er John Arcudis fortjeneste, han strømligner Mignolas fortælling og det ser ud til at han også tilføjer et ekstra kreativt element. Plottet er vandtæt, det står helt udenfor enhver diskussion.

Vandtæt og egentlig ret enkelt: Bureauet for paranormal efterforskning skal flytte til nye lokaliteter i en anden stat. Et ledigt forsøgscenter står ledigt, det er bygget ind i et bjerg, og til læserens store fryd er der en skjult kælderetage der er bygget (eller boret) ind i klippevæggen. Og derinde finder Johann Kraus sin landsmand, professor Eis, der sammen med et helt hold videnskabsmænd blev headhuntet af amerikanerne ved slutningen af anden verdenskrig. De har sammen bygget en slags maskine, men hvad den kan finder vi reelt ikke helt ud af, andet end at den selvfølgelig skaber en hulens ballade for vores kære helte. Og så er den skrøbelige tyske professor Eis, med det vanvittige udseende, en type der næsten kan måle sig med Hellboy selv.

Jo, der er meget at komme efter her.

Lån tegneserien på biblioteket

The post The dead af Mike Mignola, John Arcudi og Guy Davis first appeared on Bogrummet.