Denne bog foregår derude hvor kragerne vender, i det australske bagland i en lille landsby Kiewarra, hvor alle kender alle, alle er afhængige af regn, dvs i over 2 år har har der været tørke og manglende regn. For landmændene er det utroligt svært. Aharon Falk der er politimand, finans ekspert, er opvokset i landsbyen […]
The post The Dry af Jane Harper first appeared on Bogrummet.

Denne bog foregår derude hvor kragerne vender, i det australske bagland i en lille landsby Kiewarra, hvor alle kender alle, alle er afhængige af regn, dvs i over 2 år har har der været tørke og manglende regn. For landmændene er det utroligt svært.

Aharon Falk der er politimand, finans ekspert, er opvokset i landsbyen men som 16-årig tog hans far ham til Melbourne efter at Ellie blev fundet druknet; hendes familie er overbevist om at Aharon havde gjort det; Aharon har altid følt at de stak af med halen mellem benene; han har også følt sig svigtet af sin nu afdøde far, fordi han spurgte Aharon om han havde dræbt Ellie.

Aharons ven, Luke blev og  overtog hans forældrenes landbrug, han blev gift med Karen, de havde to børn. Lukes forældre var som reserveforældre for Aharon, da hans mor døde da han blev født. Aharon blev tilkaldt af Gerry, Lukes far, for Karen og sønnen Billie er blevet skudt og det ser ud til at Luke har gjort det og bagefter begået selvmord. “Luke løj. Du løj,” havde Gerry skrevet (om hvor de var da Ellie døde). Da Falk kommer til begravelsen, overtaler Gerry ham til at undersøge hvorfor de blev dræbt; Lukes forældre kan ikke tro at Luke kunne dræbe Billie og Karen; datteren Charlotte på halvandet år var efterladt alene med to lig.

Luke havde altid haft store og impulsive ideer, Aharon havde holdt ham til Jorden, det gjorde Karen også, hun var den stabiliserende rolige, lidt kedelige type. Men Falk finder at hun var grundig med regnskaberne for gården og på skolen hvor hun arbejdede deltids.

Nu følger vi sideløbende hvad der skete for 20 år siden da Ellie druknede og opklaringen af hvad der skete nu. I Karens biblioteksbog havde hun skrevet: Grant (Ellies onkel) og Aharons telefon nummer; er der en sammenhæng? Aharon bliver udsat for grov chikane fra Ellies familie men også andre i landsbyen. Det er med blandende følelser han bliver indvilliger i at undersøge hvad han kan: følg pengene.

Der er gode person beskrivelser. En god beskrivelse af hvordan et lille samfund må finde en vej til at leve sammen også med dem der mobber og hvordan tørke influerer alle.

Dette er en debut bog som vandt adskillige priser selv den fornemme Gold Dagger Award for årets bedste kriminalroman 2017.

Lån bogen på biblioteket

The post The Dry af Jane Harper first appeared on Bogrummet.