Sergio Aragonés og hans faste manuskriptforfatter Mark Evanier bevæger sig her på kanten af det fantastisk underholdende og helt sublime, hvor Groo, i en fantasifuld fusion af lagkagekomik og venlig samfundskritik kommer gennem tre af hinanden uafhængige historier. Først forsøger han at få slagtet et dyr så han kan gå ind til byen Miggledy og […]
The post the Groo jamboree af Sergio Aragonés first appeared on Bogrummet.

Sergio Aragonés og hans faste manuskriptforfatter Mark Evanier bevæger sig her på kanten af det fantastisk underholdende og helt sublime, hvor Groo, i en fantasifuld fusion af lagkagekomik og venlig samfundskritik kommer gennem tre af hinanden uafhængige historier. Først forsøger han at få slagtet et dyr så han kan gå ind til byen Miggledy og sælge skindet. Han oplyser en anden jæger om sin mission, og denne skynder sig ind til Miggledy for at advare om at Groo snart kommer. Derefter går befolkningen i panik. De ældstes råd samles, men deres møde foregår i en hytte ud til en markedsplads, så da én af de ældste hæver stemmen og råber at hvis man beder kongen sende hæren til assistance, HÆVER KONGEN SKATTERNE, hører sælgerne på markedspladsen det, og pludselig hæves priserne til det dobbelte. Derefter har den jævne borger ikke råd til varerne, så mange huse sættes til salg, mens byfolket udvandrer. Det hele går op i limningen blot på grund af et rygte og da Groo endelig kommer til byen, er han en forhadt mand.

I en følgende beretning tror Groo at han har fået sin egen hund Rufferto serveret på en restaurant, og spenderer derefter bogens midterste del på at være i sorg, uden dog at være så handlingslammet at han ikke kan nedslagte en hær eller to. Imens flygter forskellige banditter rundt på siderne med Rufferto i en sæk, for der er udsat en kongelig dusør på hunden. Selvfølgelig ender den tilbage ved sin hjernelamme makkers side, som selvsagt ikke har forstået et hak af hvad der er foregået.

Til sidst søger Groo arbejde ved en glaspuster, men den klodsede barbar vælter en vase og må ud på en lang vandring for at finde en erstatning. Han når at arbejde flere forskellige steder, og altid ubevidst forpurre de simple opgaver der er hans ansvarsområde, mens læseren morer sig over en historie der er utrolig simpel i sit udgangspunkt, og udført med et ekstremt humoristisk talent.

Selvom Aragonés for længst er blevet 80, tegner han stadig serien, og det er på høje tid at et dansk forlag samler stafetten op og sørger for at vi igen får Groo på dansk. Tak.

Lån tegneserien på biblioteket

The post the Groo jamboree af Sergio Aragonés first appeared on Bogrummet.