Hvis du er ved at gå på pension og er lidt bekymret for det, så er her en bog for dig! Denne bog er morsom, hyggelig og livsbekræftende! Det var tidligere et nonne kloster, men  er lavet om til et ældre hjem. Joyce er ny på stedet, hun var sygeplejerske, hendes datter anbragte hende her […]
The post The Thursday Murder Club af Richard Osman first appeared on Bogrummet.

Hvis du er ved at gå på pension og er lidt bekymret for det, så er her en bog for dig!

Denne bog er morsom, hyggelig og livsbekræftende!

Det var tidligere et nonne kloster, men  er lavet om til et ældre hjem. Joyce er ny på stedet, hun var sygeplejerske, hendes datter anbragte hende her efter at hendes mand døde, hun sørger stadig. Men i cafeteriet under frokosten spørger Elizabeth hende hvor  længe det tager at dø fra blødning efter et knivstik i maven. Det viser sig at Elizabeth (tidligere agent for MI6 ), Ron (tidligere fagforenings mand), Ibrahim (tidligere læge og psykiater og ridder) og Penny (politikvinde) men hun havde en hjerneblødning og ligger bevidstløs i plejeafdelingen. Penny og Elizabeth startede Torsdags klubben for at udrede politisager som ikke var blevet opklaret; officielt er klubbens navn Japansk Opera, det holder andre væk.

Joyce skriver i sin dagbog hvad de finder og opdager. Men to mennesker bliver dræbt og de beslutter sig at de vil hjælpe med opklaringen! Da nonnernes grave skal flyttes finder graveren et lig for meget ovenpå kisten; han fortæller det til Elizabeth som begynder at udforske, men de fortæller det ikke til politiet. De for et godt forhold til Donna yngre politidame og hendes overordnede Chris, som  begynde at nyde de ældres selskab.

Der var en opløftet stemning, og jeg kan godt forstå hvorfor. Hver og en forstod at vi var medlemmer af en bande og vi forstod at vi var  midt i noget usædvanligt. Vi forstod også, tror jeg, at vi gjorde noget som var illegalt, men vi var i en alder hvor vi var ligeglade med det. Måske vi raser imod lysets død, men det er poesi, ikke rigtigt livet. Der kunne være andre grunde som jeg har overset, men jeg ved at da vi gik ned af bakken følte vi os alle kåde. ligesom teenagers der var ude længere end tilladt. (side233).

Sådan følte de og sådan følte jeg bogen igennem. Den er morsom, hyggelig, virker faktisk troværdigt og det er en glæde at se at man som pensionerett stadig kan have et godt liv.

Her adskillige sager der er  involveret, hver for sig og nogle sammen; alt bliver opklaret selvom det er nødvendigt at anbefale “ gift for to i biblioteket”.

Lån bogen på Bibliotek.dk

The post The Thursday Murder Club af Richard Osman first appeared on Bogrummet.