Titlen gør næsten, at bogen burde høre til i thrillergenren, for dette er en ægte gyser. I hvert fald for manden i mit hjem, da jeg viste ham bogen. “Hvem ved, om han overlever?” blev …

Titlen gør næsten, at bogen burde høre til i thrillergenren, for dette er en ægte gyser. I hvert fald for manden i mit hjem, da jeg viste ham bogen. “Hvem ved, om han overlever?” blev der sagt. Og så var kimen lagt til underholdende oplæsning.

Endnu engang er der udkommet en skæg og finurligt illustreret bog om Sallys far, som fortsætter det sjove spor fra de tidligere bøger om pigen Sally, lillebroderen og faren. Mor ser vi ikke så meget til. Er mødre ikke sjove? Jo, men det giver god mening til alt det upædagogiske og politisk ukorrekte, at Sallys far er sendebud. Og skæg.

Denne gang har mandeinfluenzaen har invaderet Sallys fars krop, og rollerne som barn og voksen bliver skiftet rundt, så Sally må tilsidesætte sin egen sygdom for at hjælpe sin far. Sallys far skal have alt det, børn i bund og grund gerne vil forkæles med, når de er syge. Det finder han heldigvis også ud af, da han ser, at hans syge datter står på nåle for ham. Imens laver lillebror fjol, og han er altid skæg at se på.

En sjov bog, som også har lidt morale om, at fædre måske skal slappe lidt af med sig selv og se på omverdenen, og at selvom børn ikke kan forklare, hvad der er galt, skal de tages alvorligt. Det kan man i hvert fald godt vælge at tolke. Målgruppen er børnehavebørn og mindre skolebørn – vi trækker den her til 2. klasse. Og jeg tror, at emnet i denne bog mest var sjov for de voksne.

Sallys far har mandeinfluenza, Thomas Brunstrøm og Thorbjørn Christoffersen, Carlsen. 40 sider. Udgivet august 2020